Universiteit Twente: witte led’s kunnen krachtiger en ‘groener’

Maryna Meretska van de Universiteit Twente wil led’s ontwikkelen die meer licht geven terwijl voor hun productie minder dan de helft van de hoeveelheid fosfor nodig is. Ze ontvangt hiertoe een Rubicon-beurs.

RTV Geelen in Vaals zet gevel in led-verlichting

De gevel van RTV Geelen in Vaals is onlangs voorzien van led-verlichting. In een later stadium zal ook de binnenverlichting worden aangepast.

Brecht schakelt over op led in openbare ruimte

De Vlaamse gemeente Brecht heeft besloten om voor de openbare verlichting over te schakelen naar led-verlichting op het hele grondgebied. Dit totale project zal gespreid worden over 10 jaar.

Aalburg plaatst arsenaal led-verlichting

In de gemeente Aalburg wordt een arsenaal aan led-verlichting geplaatst. De huidige armaturen met geel licht worden vervangen door led-verlichting met wit licht.

Saled levert gemeente Tytsjerksteradiel led-verlichting

De gemeente Ttsjerksteradiel is grotendeels voorzien van led-verlichting van Saled. Binnen een paar maanden tijd zijn 1.915 conventionele lampen vervangen door led-lampen. Alle lampen zijn geplaatst door Ziut.

LG introduceert Crystal Sound OLED

LG OLED light heeft een de Crystal Sound OLED (CSO-)technologie geïntroduceerd. CSO is een multifunctioneel product dat tegelijkertijd licht en geluid uitzendt.

SLV BENDO en BRENDA armatuurseries winnen ‘Red Dot Award 2018’

SLV heeft op de jaarlijkse internationale designcompetitie “Red Dot Award” 2 prijzen in de wacht gesleept. De buitenverlichtingsserie BENDO en de indoor-armaturenserie BRENDA werden door de jury bekroond.

RJT Finance verwerft meerderheidsbelang in Eneco-onderdeel Luminext

RJT Finance neemt per direct een meerderheidsbelang in Luminext dat onderdeel is van de Eneco Groep. Eneco blijft wel actief bij de onderneming betrokken als aandeelhouder.

Current gaat 600 filialen Morgan Stanley van led voorzien

GE-onderdeel Current gaat in de Verenigde Staten bij ruim 600 filialen van Morgan Stanley led-verlichting uitrollen. Het gaat om een led-verlichtingsoplossing die tot maximaal 50 procent energiebesparing leidt.