Aldi publiceert internationaal klimaatbeleid: led de standaard

Aldi heeft het internationale klimaatbeleid gepresenteerd, waarbij het terugdringen van de broeikasgasemissies met 40 procent in 2021 ten opzichte van 2015 de doelstelling is. Led-verlichting wordt de standaard.

Led-verlichting voor Grondstoffen- en Afvalstoffen Dienst Gooi en Vechtstreek

Grondstoffen- en Afvalstoffen Dienst Gooi en Vechtstreek heeft led-verlichting in gebruik genomen. Het betreffen Hyperion Highbays die zijn geleverd door Koopman.

Signify lanceert reeks nieuwe Philips Hue-producten

Signify brengt dit najaar een reeks nieuwe Philips Hue-producten op de markt. Het bedrijf heeft de Amerikaanse tech-site The Verge een sneak preview gegeven.

Signify koopt voor 230 miljoen euro aandelen terug

Signify (red. het voormalige Philips Lighting) heeft de start aangekondigd van een programma waarbij het bedrijf aandelen gaat terugkopen voor een totale waarde van 230 miljoen euro.

Eurotape Soest verwelkomt led-verlichting en 600 zonnepanelen

Op het gebouw van Eurotape in Soest zijn 600 zonnepanelen geplaatst en bovendien is het gebouw helemaal van led-verlichting voorzi. De zonnepanelen gaan ongeveer 120.000 kilowattuur elektriciteit per jaar genereren.

PostNL opent in Apeldoorn pakkettensorteercentrum met led-verlichting en zonnepanelen

PostNL heeft zijn 20e pakkettensorteercentrum in Nederland in geopend. Op het dak van dit pand van 7.700 vierkante meter in Apeldoorn zijn zo'n 1.000 zonnepanelen geplaatst en er is enkel led-verlichting gebruikt.

Gemeente Assen start plaatsen led-verlichting op buitensportvelden

De gemeente Assen heeft het startschot gegeven voor de plaatsing van led-verlichting op de buitensportvelden die de stad herbergt. 10 sportverenigingen hebben vorig jaar de wens geuit om de verlichting te vervangen.

30.000 kinderen duurzaam bewust door led-verlichting Slim Opgewekt

Slim Opgewekt, dat scholen verduurzaamt met zonnepanelen en led-verlichting, heeft zijn lening vanuit het Innovatie- en Energiefonds Gelderland (IEG) volledig afgelost. 80 scholen zijn inmiddels verduurzaamd.

Stop productie en import halogeenlampen vanaf 1 september: ieder huishouden heeft 14 led-lampen

Op 1 september 2018 gaat het verbod in op de productie en import van halogeenlampen voor consumenten in Europa (red. lampen met een E27- en E14-fitting).