De 10 meestgelezen berichten van LED Magazine in de eerste helft van 2019

Met 100.375 pageviews (+4 procent) en 61.934 unieke bezoekers (+10 procent) heeft de nieuwsblog van LED Magazine in de eerste helft van 2019 een recordaantal bezoekers mogen verwelkomen.

Verminderde berichtgeving LED Magazine in verband met zomerreces

In de komende 2 weken – tot en met 4 augustus 2019 – vindt er op de weblog van LED Magazine verminderde berichtgeving plaats in verband met het zomerreces.

Den Bosch maakt 100 gemeentelijke gebouwen energiezuinig met led

De gemeente Den Bosch maakt de komende 2 jaar 100 eigen panden zo energiezuinig mogelijk met onder meer led-verlichting. Zo wordt niet alleen energie bespaard, maar ook de uitstoot van CO2 verminderd.

So Expo Venray neemt led-verlichting Luceco in gebruik

Stand- en interieurbouwer So Expo uit Venray heeft besloten om voor de algemene standverlichting en voor zijn eigen lakstraat de highbay-armaturen van Luceco aan te schaffen.

Leeuwarden geeft subsidie aan lichtfestival LUNA

Provincie Friesland heeft besloten lichtfestival LUNA 50.000 euro subsidie toe te kennen. Het festival vond afgelopen jaar plaats in Leeuwarden dat toen Europa’s Culturele Hoofdstad van 2018 was.

ProRail voorziet eerste station in Nederland van lichtmasten op zonne-energie

Station Blerick heeft als eerste station in Nederland lichtmasten die worden gevoed met energie die wordt opgewekt door zonnepanelen. ProRail wil de verlichting op meerdere stations uitrollen.

89 inwoners Vlaamse Halle wil led-verlichting

De inwoners van Halle stemmen massaal voor het verduurzamen van de openbare verlichting. Zowel voor het verledden (89 procent) als het dimmen (75 procent) is er veel draagvlak.

Led-verlichting voor Hoorn-Noord en Venenlaankwartier

De openbare verlichting in de wijken Venenlaankwartier en Hoorn-Noord in de gemeente Hoorn worden vanaf deze maand vervangen. Eerder hebben de bewoners kunnen kiezen welke verlichting hun voorkeur heeft.

Spectrus Licht & Advies neemt failliet Emilux over

Spectrus Licht & Advies heeft per direct de bedrijfsactiviteiten van Emilux overgenomen. Na het faillissement is Spectrus de partij die doorgaat met de fabricage en verkoop van het armaturenmerk Emilux.