Reklaspits maakt doorstart onder vleugels MSI-Sign Group

Het eerder failliet verklaarde Reklaspits heeft een doorstart onder MSI-Sign Group gemaakt. De formele doorstart is op 13 november gerealiseerd onder de naam Reklaspits | MSI.

Minister Wiebes: tl-verlichting per 1 september 2021 uitgefaseerd

Minister Wiebes meldt aan de Tweede Kamer dat tl-buizen per 1 september 2021 uitgefaseerd worden en vervangen worden door led-varianten als uitvloeisel van de herziene Europese Ecodesign-richtlijn.

Wiebes over verplichten led-verlichting: relevante toepassingen staan al op Erkende Maatregelenlijst

Minister Wiebes ziet vooralsnog geen noodzaak om de Erkende Maatregelenlijst Energiebesparing (EML) aan te passen. Volgens de minister staan alle relevante led-toepassingen al op de lijst.

Adviesbureau pleit voor wijziging led-verlichting in Erkende Maatregelenlijst

De rijksoverheid doet er goed aan om de Erkende Maatregelenlijst (EML) voor verlichting op een andere wijze in te delen. Dat stelt adviesbureau Deerns in het rapport ‘Besparingspotentieel van led-verlichting’.

Nederlandse led-verlichting voor duurzame visteelt in Chili

Signify is geselecteerd als hoofdleverancier van onderwater-led-verlichting voor de maritieme viskwekerijen van Australis Seafoods in Chili. Het bedrijf kweekt onder meer zalm.

Signify en Ellamp Spa gaan lifi doorontwikkelen voor bussen

Signify is een samenwerking gestart met het Italiaanse bedrijf Ellamp Spa om zijn Trulifi-systeem – en daarmee de toepassing van lifi – geschikt te maken voor toepassing in bussen.

Buro Teta en Van Gelder gestart met plaatsing led-verlichting in Tiel

Buro Teta en aannemer Van Gelder vervangen de straatverlichting in de gemeente Tiel. Men is begonnen met de lantaarnpalen in de wijk Passewaaij Noord en Zuid. Daarna volgt de rest van de gemeente.

Signify wil fabrieken in Amerika, India en Indonesië voor 3D-printen van lampen

Signify gaat in Maarheeze op grote schaal lampen maken met 3D-printers. Daarnaast opent het bedrijf in januari in Amerika een 3D-printfaciliteit. Bovendien zijn extra faciliteiten gepland in India en Indonesië.

Saled voorziet 3 basisscholen in Leerdam/Streefkerk van led-verlichting

De Hobbitstee, Mozaïek en De Boomgaard, 3 basisscholen die behoren tot Stichting Openbaar Primair Onderwijs Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (O2A5), hebben gekozen om over te stappen op led-verlichting van Saled.

LED Industry Register

De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!