Ruim 80 procent ervaart belemmeringen bij duurzaam ondernemen

Ruim 8 op de 10 ondernemers (84 procent) ervaart belemmeringen bij duurzaam ondernemen. Een van de redenen is dat veel ondernemers hun businesscase niet rond krijgen.

Current by GE: Eerste van 55.000 straatlantaarns vervangen in Zuid-Californië

Murrieta is als eerste van 11 Riverside County-steden in de Amerikaanse staat Californië in het bezit van duizenden armaturen die worden uitgerust met led-verlichting om lichtvervuiling te minimaliseren.

Vlaams Sint-Niklaas vraagt bewoners om mening over openbare verlichting

In verschillende straten van de Vlaamse stadskern van Sint-Niklaas wordt de openbare verlichting in 2019-2020-2021 vervangen. Het stadsbestuur wil graag de mening van de bewoners vernemen.

PyraSied ontwikkelt ‘groene’ lichtdiffuser

Diffuserspecialist PyraSied XA meldt als eerste – wereldwijd - een zeer zuivere groene lichtdiffuser op basis van 100 procent gerecycled acrylaat te hebben ontwikkeld.

Liander krijgt groen licht van ACM gelijkstroomnetwerk Lelystad

De ACM heeft Liander een ontheffing verleend van een aantal bepalingen uit de Netcode elektriciteit en de Meetcode elektriciteit. Hierdoor kan Liander een gelijkstroomnetwerk realiseren in Lelystad.

Sade Lighting levert led-verlichting ANWB-rijschool E&R Nieuwegein

ANWB-rijschool E&R Nieuwegein is overgestapt op led-verlichting van Sade Lighting. Zowel in het magazijn als in de kantoren is de conventionele verlichting vervangen.

Zumtobel lanceert tunableWhite voor alle kantoorarmaturen

Zumtobel meldt dat het voor al zijn kantoorarmaturen tunableWhite introduceert. Daarmee wordt ook in de bestaande producten uit het Zumtobel-portfolio geïntegreerd.

Nieuwe producten Sloanled en Sustainder gepubliceerd in Armaturenregister

In het Armaturenregister zijn nieuwe producten gepubliceerd. Het gaat om openbareverlichtingsproducten van Sloanled en Sustainder.

Monitor Energiebesparing Gebouwde Omgeving: 12 procent utiliteitsbouw voorzien van led-verlichting

In de utiliteitsbouw wordt in circa 12 procent van de gebouwen led-verlichting gebruikt. Dat blijkt uit de jaarlijkse monitor Energiebesparing Gebouwde Omgeving van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)