LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Rotterdam: alle openbare verlichting binnen 6 jaar van led-lampen voorzien
© Frans Blok | Dreamstime.com

Gemeente Rotterdam: alle openbare verlichting binnen 6 jaar van led-lampen voorzien

De gemeente Rotterdam voorziet vanaf 2020 in 6 jaar tijd alle openbare verlichting van led-lampen. De openbare verlichting in Rotterdam bestaat uit 106.900 armaturen.

De verlichting in de openbare ruimte van Rotterdam verbruikt op dit moment op jaarbasis 22,7 miljoen kilowattuur. Dit komt overeen met 14,7 miljoen kilo CO2. Het energieverbruik komt overeen met het gemiddelde verbruik van 7.500 huishoudens.

Telemanagementsysteem
De ombouw naar led levert een energiebesparing op van ongeveer 30 procent energie en een vermindering van ongeveer 4,4 miljoen kilo CO2 per jaar.

De led-verlichting wordt straks op afstand aangestuurd met het telemanagementsysteem. Hiermee kan de verlichting gedimd worden waar dat kan, maar kan het bij bijvoorbeeld calamiteiten zo worden ingesteld dat er meer licht op straat is.

400.000 euro
Na volledige ombouw van het verlichtingsareaal bedraagt de besparing 400.000 euro per jaar op basis van de huidige energieprijzen. Tevens wordt er bespaard op onderhoud en periodieke lampvervangingen.

Van de huidige verlichting is nu 15 procent in led uitgevoerd en alleen de hoofd- en verzamelwegen worden in de nachtelijke uren gedimd. De ombouw naar led ging tot nu toe mee met het jaarlijkse vervangingsprogramma van de verlichting. Hierbij werd tot dit moment 3 tot 4 procent aan armaturen vervangen. In dit tempo zou het nog 25 tot 30 jaar duren voor alle verlichting vervangen is door led. Een versnelde ombouw naar led is in circa 6 jaar te realiseren, rekening houdend met uitvoeringsmogelijkheden door de stedelijke bereikbaarheid en marktleveranties.

Nu in LED Magazine

december 2020

Lightronics pakt draad weer op na verwoestende brand: ‘Ik zag mijn levenswerk in rook opgaan’ John de Joode nieuwe president ELEA: ‘We zijn het belang van de kwaliteit van licht uit het oog verloren tijdens de...
Vacatures
Norton - Spaapen Handelsmij. - via Agent251 zoekt:

Accountmanager LED & Lichttechniek - West Nederland

In het verkoopteam van Spaapen, leverancier van het verlichtingsmerk Norton, is een vacature ontstaan voor een Accountmanager LED en Lichttechniek in de regio West Nederland, die een persoonlijke bijdrage gaat leveren aan het uitbouwen van...
Fulltime (40 uur) - Randstad
RENA Electronica via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Business Development Manager LED-verlichting OEM markt Europa

Als Business Development Manager ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van ons netwerk in OEM markt voor LED-verlichting in een toe te wijzen deel van Europa. Je acteert als een onafhankelijke Accountmanager en verkoopt de...
Fulltime (40 uur) - Breda
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!