LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Rotterdam: alle openbare verlichting binnen 6 jaar van led-lampen voorzien
© Frans Blok | Dreamstime.com

Gemeente Rotterdam: alle openbare verlichting binnen 6 jaar van led-lampen voorzien

De gemeente Rotterdam voorziet vanaf 2020 in 6 jaar tijd alle openbare verlichting van led-lampen. De openbare verlichting in Rotterdam bestaat uit 106.900 armaturen.

De verlichting in de openbare ruimte van Rotterdam verbruikt op dit moment op jaarbasis 22,7 miljoen kilowattuur. Dit komt overeen met 14,7 miljoen kilo CO2. Het energieverbruik komt overeen met het gemiddelde verbruik van 7.500 huishoudens.

Telemanagementsysteem
De ombouw naar led levert een energiebesparing op van ongeveer 30 procent energie en een vermindering van ongeveer 4,4 miljoen kilo CO2 per jaar.

De led-verlichting wordt straks op afstand aangestuurd met het telemanagementsysteem. Hiermee kan de verlichting gedimd worden waar dat kan, maar kan het bij bijvoorbeeld calamiteiten zo worden ingesteld dat er meer licht op straat is.

400.000 euro
Na volledige ombouw van het verlichtingsareaal bedraagt de besparing 400.000 euro per jaar op basis van de huidige energieprijzen. Tevens wordt er bespaard op onderhoud en periodieke lampvervangingen.

Van de huidige verlichting is nu 15 procent in led uitgevoerd en alleen de hoofd- en verzamelwegen worden in de nachtelijke uren gedimd. De ombouw naar led ging tot nu toe mee met het jaarlijkse vervangingsprogramma van de verlichting. Hierbij werd tot dit moment 3 tot 4 procent aan armaturen vervangen. In dit tempo zou het nog 25 tot 30 jaar duren voor alle verlichting vervangen is door led. Een versnelde ombouw naar led is in circa 6 jaar te realiseren, rekening houdend met uitvoeringsmogelijkheden door de stedelijke bereikbaarheid en marktleveranties.

Nu in LED Magazine

juni 2020

Ultraviolette desinfectie is geen wondermiddel tegen de coronapandemie: ‘De markt voor uv C-lampen explodeert’ Denis Mortiaux van Schréder Benelux: ‘Smart lighting is voor lange termijn en vraagt betrouwbare...
Vacatures
TRILUX via Voltys Executive Search & Recruitmen zoekt:

Lichtplanadviseur binnendienst

Is verlichting jouw passie en heb je al een paar jaar werkervaring in de verlichtingsbranche? Dan is dit de vacature die bij je past! Lichtontwerper & Lighting Designer Als lichtadviseur maak je lichtberekeningen en vertaal jij deze samen...
Fulltime (40 uur) - Amersfoort
kWh People zoekt:

Engineer Secundair

Functie omschrijving Engineer Secundair In de rol van Engineer maak je onderdeel uit van een afdeling dat zich voornamelijk bezig houdt met engineering, projectmanagement en advisering op het gebied van elektra en duurzame energieprojecten. Jou...
Fulltime (40 uur) - 6541 EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!