LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Stad Mechelen test slimme volgverlichting
© Fluvius

Stad Mechelen test slimme volgverlichting

De stad Mechelen, de gemeente Bonheiden en netbeheerder Fluvius experimenteren momenteel met geconnecteerde openbare led-verlichting langs de N15.

De proef is een uitvloeisel van een cocreatief traject binnen het project Nachtraven. Daarin gaven jongeren tussen de 16 en de 26 jaar aan dat veilig op stap gaan gepaard gaat met goede openbare verlichting. De slimme led-lampen werken zelflerend en houden rekening met de fuifkalender van De Loods en De Club.

Over een traject van 2,2 kilometer langs de N15 op het grondgebied Bonheiden en Mechelen heeft Fluvius de slimme led-lampen geïnstalleerd. Die verlichting werkt als volgverlichting.

Er worden verschillende sensoren getest die zijn aangebracht op de verlichtingspalen en op het fietspad. Deze sensoren detecteren de fietsers en de intensiteit. Zo zullen de lampen maar voor 20 procent branden van het ontsteken van de straatverlichting tot het doven ervan. Als iemand onder een verlichtingspaal komt, zal deze en de volgende verlichting op 100 procent branden en zo volgt de verlichting de voorbijganger. Als er gemeten wordt dat er plots veel gebruikers zijn, zal de verlichting op 100 procent blijven branden en valt de volgverlichting tijdelijk uit.

Evaluatie
De nieuwe lichtinstallatie zal tijdens de donkere wintermaanden getest worden en nadien geëvalueerd door de verschillende partners.

Ook Telenet werkt mee aan dit Nachtraven-project. Het Mechels technologiebedrijf stelt zijn Telenet TINX-infrastructuur ter beschikking voor de slimme dataverwerking. Een specifieke communicatie daarover volgt in het voorjaar van 2020.

Nu in LED Magazine

juni 2021

Praktijkrichtlijn daglicht in gebouwen in de maak: ‘NEN-EN 17037 slaat brug tussen de bouwkolom en lichtspecialisten’ Gunneman: lichttoepassing in extreme en veeleisende omstandigheden | ‘In het lichtplan 2.0 komen kwaliteit...
Vacatures
CLS LED zoekt:

Lichtadviseur / Accountmanager

Functieomschrijving Als lichtadviseur heb jij een passie voor licht en weet jij dit over te brengen op je vaste relaties, maar ook op prospects. Je werkgebied is geheel Nederland en je bent dagelijks op de weg om aan geïnteresseerden...
Fulltime (40 uur) - Wijchen, 6604 LM, 2523
Groenovatie B.V. zoekt:

Content Marketing & Fotografie

Ben jij op zoek naar een leuke baan in Joure?  Wil jij deel uitmaken van een deskundig, jong en gezellig team? Ben jij minstens hbo-opgeleid en heb jij minimaal 1 jaar werkervaring op het gebied van marketing? Lees dan snel verder want wij...
Parttime (24 uur) - Joure, 8502TH, 3G
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!