LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Informatieplicht energiebesparing: 44.000 rapportages ingediend
© Signify

Informatieplicht energiebesparing: 44.000 rapportages ingediend

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) meldt dat per eind 2019 voor 44.000 bedrijfslocaties een rapportage is ingediend over welke energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd en welke nog gepland zijn.

De informatieplicht is onderdeel van de Wet milieubeheer en is ontwikkeld door het Rijk, het bedrijfsleven (MKB-Nederland en VNO-NCW) en gemeenten (VNG). Om bedrijven en instellingen hierbij te kunnen ondersteunen en om de afspraken uit het Energieakkoord te halen, is in samenwerking met het bedrijfsleven en het bevoegd gezag de informatieplicht voor uitgevoerde energiebesparende maatregelen bedacht. Led-verlichting behoort tot de populairste maatregelen die bedrijven melden uit te voeren in het kader van de informatieplicht.

Energy Efficiency Richtlijn
Ruim 44.000 bedrijfslocaties hebben inmiddels gerapporteerd. De informatieplicht biedt gemeenten en omgevingsdiensten meer inzicht in de energiebesparende maatregelen die bedrijven nemen, waardoor de toezichtstaak effectiever kan worden uitgevoerd. Bedrijven met een auditplicht onder de Energy Efficiency Richtlijn (EED) hadden tot en met 5 december 2019 uitstel van de informatieplicht energiebesparing.

Bedrijven en instellingen hebben volgens RVO.nl de gevraagde gegevens veelal zorgvuldig aangeleverd. Uit de rapportages blijkt dat meer dan de helft van de toepasselijke maatregelen al volledig is doorgevoerd. Circa 15 procent van de erkende maatregelen moet nog door de bedrijven worden uitgevoerd. De meest getroffen maatregelen zijn nog altijd het aanbrengen van led-verlichting en het isoleren van spouwmuren. Bedrijven die nog niet hebben gerapporteerd, zullen door hun bevoegd gezag (gemeente) worden aangesproken en riskeren uiteindelijk een dwangsom.

Het verbruik waarover is gerapporteerd, komt overeen met het gemiddeld gasgebruik van circa 1,3 miljoen vierpersoonshuishoudens (2,1 miljard kubieke meter) en het elektriciteitsverbruik van gemiddeld 3,7 miljoen vierpersoonshuishoudens (16,5 miljard kilowattuur).

Meest populaire berichten
Nu in LED Magazine

december 2019

De Lichtkoepel: ‘Het kan sneller en beter’ | Informatieplicht energiebesparing levert led-branche waardevolle data op Petrol Sign en Armada Janse samen verder: ‘De led-transitie heeft een diepe impact op ons vak’...
Vacatures
Zonnepanelen op het dak zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst

Zonnepanelen op het dak zoekt een commercieel medewerker binnendienst
Minimaal 32 uur per week • Barneveld
SolarEdge zoekt:

Field Service Engineer buitendienst

SolarEdge zoekt een Field Service Engineer buitendienst
Fulltime • Regio Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!