LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Informatieplicht energiebesparing: 44.000 rapportages ingediend
© Signify

Informatieplicht energiebesparing: 44.000 rapportages ingediend

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) meldt dat per eind 2019 voor 44.000 bedrijfslocaties een rapportage is ingediend over welke energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd en welke nog gepland zijn.

De informatieplicht is onderdeel van de Wet milieubeheer en is ontwikkeld door het Rijk, het bedrijfsleven (MKB-Nederland en VNO-NCW) en gemeenten (VNG). Om bedrijven en instellingen hierbij te kunnen ondersteunen en om de afspraken uit het Energieakkoord te halen, is in samenwerking met het bedrijfsleven en het bevoegd gezag de informatieplicht voor uitgevoerde energiebesparende maatregelen bedacht. Led-verlichting behoort tot de populairste maatregelen die bedrijven melden uit te voeren in het kader van de informatieplicht.

Energy Efficiency Richtlijn
Ruim 44.000 bedrijfslocaties hebben inmiddels gerapporteerd. De informatieplicht biedt gemeenten en omgevingsdiensten meer inzicht in de energiebesparende maatregelen die bedrijven nemen, waardoor de toezichtstaak effectiever kan worden uitgevoerd. Bedrijven met een auditplicht onder de Energy Efficiency Richtlijn (EED) hadden tot en met 5 december 2019 uitstel van de informatieplicht energiebesparing.

Bedrijven en instellingen hebben volgens RVO.nl de gevraagde gegevens veelal zorgvuldig aangeleverd. Uit de rapportages blijkt dat meer dan de helft van de toepasselijke maatregelen al volledig is doorgevoerd. Circa 15 procent van de erkende maatregelen moet nog door de bedrijven worden uitgevoerd. De meest getroffen maatregelen zijn nog altijd het aanbrengen van led-verlichting en het isoleren van spouwmuren. Bedrijven die nog niet hebben gerapporteerd, zullen door hun bevoegd gezag (gemeente) worden aangesproken en riskeren uiteindelijk een dwangsom.

Het verbruik waarover is gerapporteerd, komt overeen met het gemiddeld gasgebruik van circa 1,3 miljoen vierpersoonshuishoudens (2,1 miljard kubieke meter) en het elektriciteitsverbruik van gemiddeld 3,7 miljoen vierpersoonshuishoudens (16,5 miljard kilowattuur).

Nu in LED Magazine

maart 2020

LightingEurope publiceert guidelines Ecodesign en energy labeling: ‘We helpen de lichtindustrie navigeren door complexe nieuwe regelgeving’ Watervision: ‘Onder water zijn lumenwaarden niet representatief voor een optimaal...
Vacatures
Norton (Spaapen Handelsmaatschappij B.V.) zoekt:

Lichtadviseur

Kom jij NORTON versterken als lichtadviseur? Dankzij de grote toename van het aantal aanvragen is NORTON op zoek naar een lichtadviseur voor ons projectteam op kantoor (Montfoort). Al meer dan 50 jaar is Norton een ijzersterk merk op de Nederlandse...
Fulltime (40 uur) - Tasveld 4, 3417 XS Montfoort
TRILUX via Voltys Executive Search & Recruitmen zoekt:

Lichtplanadviseur binnendienst

Is verlichting jouw passie en heb je al een paar jaar werkervaring in de verlichtingsbranche? Dan is dit de vacature die bij je past! Lichtontwerper & Lighting Designer Als lichtadviseur maak je lichtberekeningen en vertaal jij deze samen...
Fulltime (40 uur) - Amersfoort
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!