LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Ook Hengelo geeft inwoners subsidie voor led-lampen

Ook Hengelo geeft inwoners subsidie voor led-lampen

Hengelo heeft een subsidie van het Rijk toegekend gekregen van 701.370 euro voor energiereductie. De gemeente gaat 8.000 huiseigenaren kleine en eenvoudige energiebesparende maatregelen laten realiseren.

Afgelopen week werd al bekend dat de gemeente Hardenberg huiseigenaren in de gemeente in 2020 gaat helpen om in de eigen woning energie te besparen. Hiervoor ontvangt de gemeente van het Rijk een subsidie van 900.000 euro.

Regeling Reductie Energiegebruik 
Net als Hardenberg krijgt Hengelo subsidie via de zogenaamde Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). De RRE is een stimuleringssubsidie om huiseigenaren te helpen energie te besparen. Met dit budget kunnen gemeenten projecten opzetten om huiseigenaren te stimuleren energiebesparende maatregelen te nemen. Er wordt 87 miljoen verdeeld en hiervoor heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) van 223 gemeenten voorstellen ontvangen waardoor 75 procent van de Nederlandse gemeenten betrokken zijn.

Het ministerie rangschikt de aanvragen op basis van de verwachte effectiviteit als het gaat om het benaderen van huiseigenaren en het realiseren van energiebesparende maatregelen door huiseigenaren. Ook beoordeelt het ministerie of de projecten daadwerkelijk in 2020 kunnen worden afgerond.

Van led tot radiatorfolie
Met de RRE zetten gemeenten projecten op om huiseigenaren te stimuleren tot energiebesparende maatregelen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips, of het plaatsen van led-lampen. Daarnaast gebruiken gemeenten de regeling om advies te geven aan huiseigenaren over energiebesparende maatregelen, zoals dak-, raam- of gevelisolatie.

De kleine maatregelen die in Hengelo met de subsidie uitgevoerd kunnen worden, zijn onder meer:

  • tochtstrip bij kierende deuren en ramen;
  • brievenbusborstel bij tocht uit de brievenbus;
  • radiatorfolie;
  • waterbesparende douchekop;
  • led-verlichting;

Het Sociaal WerkBedrijf Midden-Twente (SWB) is door de gemeente gevraagd voor de uitvoering van deze kleine maatregelen in huis. Op deze manier kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een bijdrage leveren aan dit project.

 

Nu in LED Magazine

maart 2020

LightingEurope publiceert guidelines Ecodesign en energy labeling: ‘We helpen de lichtindustrie navigeren door complexe nieuwe regelgeving’ Watervision: ‘Onder water zijn lumenwaarden niet representatief voor een optimaal...
Vacatures
TRILUX via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Lichtplanadviseur binnendienst bij TRILUX

Is verlichting jouw passie en heb je al een paar jaar werkervaring in de verlichtingsbranche? Dan is dit de vacature die bij je past! Lichtontwerper & Lighting Designer Als lichtadviseur maak je lichtberekeningen en vertaal jij deze samen...
32-40 uur - Amersfoort
TRILUX via Voltys Executive Search & Recruitmen zoekt:

Lichtplanadviseur binnendienst

Is verlichting jouw passie en heb je al een paar jaar werkervaring in de verlichtingsbranche? Dan is dit de vacature die bij je past! Lichtontwerper & Lighting Designer Als lichtadviseur maak je lichtberekeningen en vertaal jij deze samen...
Fulltime (40 uur) - Amersfoort
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!