LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
IKEA voegt 100 nieuwe led-lampen en -armaturen toe aan assortiment
© IKEA

IKEA voegt 100 nieuwe led-lampen en -armaturen toe aan assortiment

IKEA heeft zo'n 100 nieuwe led-lampen en -armaturen aan zijn assortiment toegevoegd. Meest in het oog springend zijn de productseries Solvinden, led-lampen op zonne-energie, en de slimme badkamerlampen Gunnarp.

De lampen uit de serie Solvinden zijn zonder snoeren en stopcontacten te gebruiken omdat ze werken op een zonnepaneel dat zonlicht omzet in energie. In een oplaadbatterij wordt de energie van de zon opgeslagen. De batterij kan worden vervangen en gaat circa 2 jaar mee. De oplaadtijd is 9 tot 12 uur bij zonlicht, maar bij bewolking meer dan 12 uur. Wanneer de batterij volledig is opgeladen, werkt het product circa 12 uur op volledige lichtsterkte. De led-lichtbron is geïntegreerd en de levensduur van deze buitenlamp (IP44) bedraagt zo'n 20.000 uur.

Lunnom
Onder de naam Lunnom zijn 2 nieuwe led-lampen met een E27-fitting toegevoegd aan het assortiment. Het gaat om 2 vormen lampen met beide een lichtopbrengst van 100 lumen. De led-lampen hebben een levensduur van 15.000 uur en een lichtkleur van 2.200 kelvin.

Ook aan de led-lampenserie Ryet zijn een aantal nieuwe varianten toegevoegd met een E14- en E27-fitting en lichtopbrengsten van 100, 200 en 470 lumen.

Gunnarp
De Gunnarp-serie bestaat uit 2 slimme badkamerlampen, een ronde en een vierkante. De armaturen kunnen aan de muur of aan het plafond gemonteerd worden. 

Als er meer licht nodig is, kunnen er 2 lampen gekoppeld worden. De lichtkleur kan variëren tussen 2.200, 2.700 en 4.000 kelvin. Het product kan draadloos worden gedimd. De led-lichtbron is geïntegreerd en heeft een levensduur van circa 25.000 branduren. Dat komt overeen met ongeveer 20 jaar als de lamp elke dag 3 uur brandt. Via de TRÅDFRI-verbindingshub kan men de lampen koppelen met de stemassistenten Amazon Alexa, Apple HomeKit of Google Home.

Meest populaire berichten
Nu in LED Magazine

december 2019

De Lichtkoepel: ‘Het kan sneller en beter’ | Informatieplicht energiebesparing levert led-branche waardevolle data op Petrol Sign en Armada Janse samen verder: ‘De led-transitie heeft een diepe impact op ons vak’...
Vacatures
NPG zoekt:

Call agent

NPG zoekt een call agent
Fulltime • Riemst (B)
Zonmaat zoekt:

Technisch projectmanager zonnepanelen

Zonmaat zoekt een Technisch projectmanager zonnepanelen
Fulltime • Omgeving Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!