LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
IKEA voegt 100 nieuwe led-lampen en -armaturen toe aan assortiment
© IKEA

IKEA voegt 100 nieuwe led-lampen en -armaturen toe aan assortiment

IKEA heeft zo'n 100 nieuwe led-lampen en -armaturen aan zijn assortiment toegevoegd. Meest in het oog springend zijn de productseries Solvinden, led-lampen op zonne-energie, en de slimme badkamerlampen Gunnarp.

De lampen uit de serie Solvinden zijn zonder snoeren en stopcontacten te gebruiken omdat ze werken op een zonnepaneel dat zonlicht omzet in energie. In een oplaadbatterij wordt de energie van de zon opgeslagen. De batterij kan worden vervangen en gaat circa 2 jaar mee. De oplaadtijd is 9 tot 12 uur bij zonlicht, maar bij bewolking meer dan 12 uur. Wanneer de batterij volledig is opgeladen, werkt het product circa 12 uur op volledige lichtsterkte. De led-lichtbron is geïntegreerd en de levensduur van deze buitenlamp (IP44) bedraagt zo'n 20.000 uur.

Lunnom
Onder de naam Lunnom zijn 2 nieuwe led-lampen met een E27-fitting toegevoegd aan het assortiment. Het gaat om 2 vormen lampen met beide een lichtopbrengst van 100 lumen. De led-lampen hebben een levensduur van 15.000 uur en een lichtkleur van 2.200 kelvin.

Ook aan de led-lampenserie Ryet zijn een aantal nieuwe varianten toegevoegd met een E14- en E27-fitting en lichtopbrengsten van 100, 200 en 470 lumen.

Gunnarp
De Gunnarp-serie bestaat uit 2 slimme badkamerlampen, een ronde en een vierkante. De armaturen kunnen aan de muur of aan het plafond gemonteerd worden. 

Als er meer licht nodig is, kunnen er 2 lampen gekoppeld worden. De lichtkleur kan variëren tussen 2.200, 2.700 en 4.000 kelvin. Het product kan draadloos worden gedimd. De led-lichtbron is geïntegreerd en heeft een levensduur van circa 25.000 branduren. Dat komt overeen met ongeveer 20 jaar als de lamp elke dag 3 uur brandt. Via de TRÅDFRI-verbindingshub kan men de lampen koppelen met de stemassistenten Amazon Alexa, Apple HomeKit of Google Home.

Nu in LED Magazine

juni 2020

Ultraviolette desinfectie is geen wondermiddel tegen de coronapandemie: ‘De markt voor uv C-lampen explodeert’ Denis Mortiaux van Schréder Benelux: ‘Smart lighting is voor lange termijn en vraagt betrouwbare...
Vacatures
Luminext zoekt:

Front-end / Full-stack Developer Smart Lighting

De functie Luminext zoekt een enthousiaste Front-end Developer die mee wil bouwen aan het softwareplatform en bereid is zich verder te ontwikkelen. Met jouw gevoel voor techniek en design weet je doeltreffende front-end oplossingen te...
32-40 uur - Doorn, 3941BZ 2-B
SLV Nederland zoekt:

Commercieel Medewerker Binnendienst

Commercieel Medewerker Binnendienst Doel van de functie: Onderhoudt contacten en relaties en werkt nauw samen met de buitendienst teneinde de klant zo goed mogelijk te bedienen. Voert verkoopgesprekken en is mede verantwoordelijk voor de...
Fulltime (40 uur) - Venlo, 5928 NL, 19
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!