LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EcoDim introduceert 2 nieuwe smart led-dimmers
© EcoDim

EcoDim introduceert 2 nieuwe smart led-dimmers

EcoDim introduceerde vorig jaar de smart led-dimmer met druk/draaiknop. Nu introduceert het bedrijf 2 losse dimmers, met meer opties: een aparte Zigbee-draaidimmer en een Z-Wave-draaidimmer.

EcoDim introduceerde vorig jaar ’s werelds eerste Zigbee & Z-Wave led-dimmer met druk/draaiknop. Deze smart led-dimmer kan worden gekoppeld met de meeste slimme systemen. Door nu 2 losse dimmers met meer opties te introduceren, komen er goedkopere varianten beschikbaar.

Touchlink
De smart led-dimmer Zigbee 0-200W is nu bovendien voorzien van Touchlink-ondersteuning. Hierdoor is de smart led-dimmer te koppelen aan andere Touchlink-ondersteunende hardware zonder dat hiervoor een hub/controller nodig is. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een draadloze wisselschakeling te creëren. Hiermee kan men zijn ‘domme’ led-lampen slim maken.

Waar de Zigbee-variant een upgrade heeft gekregen met de Touchlink-ondersteuning, is de smart led-dimmer Z-Wave 0-200W er ook op vooruitgegaan. Deze is nu te gebruiken in een wissel- of hotelschakeling, mits bij het andere schakelpunt gebruik wordt gemaakt van een impulsdrukker. Daarnaast beschikt de smart led-dimmer Z-Wave nu ook over een verbruiksmeter; hierdoor wordt in de app van de hub zichtbaar hoeveel wattage de lampengroep die op de led-dimmer aangesloten is, verbruikt. De app dient dit uiteraard wel te ondersteunen om dit in te kunnen zien. Tot slot is de Z-Wave led-dimmer een officieel gecertificeerd Z-Wave-product, voorzien van de nieuwste Z-Wave Plus chip.

Doorontwikkeld

Omdat EcoDim zijn normale led-dimmers al ver heeft doorontwikkeld en deze kennis nu toepast om smart led-dimmers met de Zigbee & Z-Wave-protocollen te ontwikkelen, ontstaat er een smart led-dimmer met zowel de oude, vertrouwde druk/draaifunctie als de nieuwe smart home-mogelijkheden. Zo heeft deze dimmer naast de toevoegingen die hierboven zijn toegelicht nog meer eigenschappen: een groot led-vermogen (0-200 watt); geschikt voor alle bekende afdekmaterialen; aansluiting met 2 bestaande draden (geen nuldraad en bypass nodig); MIN- en MAX-afstelling (voor optimale dimbaarheid en lichtstabiliteit); geschikt voor 90 procent van alle dimbare led-lampen; soft-start-systeem.

Op de website van EcoBright zijn de smart led-dimmers Zigbee & Z-Wave onlangs gelanceerd, en inmiddels zijn deze ook verkrijgbaar bij webshops als 123Led en Elektrototaalmarkt.

Nu in LED Magazine

september 2020

Steeds meer armatuurfamilies Zhaga gecertificeerd: standaardisatie interfaces in verlichting moet belofte smart cities waarmaken Kromwijk Elektro is booming: ‘De led-transitie heeft een enorme impact op ons vak’ Rob van Heur over...
Vacatures
Rena Electronica via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Business Development Manager LED-verlichting OEM markt Europa

Business Development Manager LED-verlichting OEM markt Europa Als Business Development Manager ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van ons netwerk in OEM markt voor LED-verlichting in een toe te wijzen deel van Europa. Je...
Fulltime (40 uur) - Zundert
Somfy via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Channel/sales manager - project business bij Somfy

For our projects division, which is entirely dedicated to project business in commercial and residential projects, we are looking for a manager who will be driving the sales of our project business channel by defining and implementing the Business...
Fulltime (40 uur) - 2132 LP Hoofddorp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!