LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kindow, PHYSEE en Luxaflex onthullen slim gevelconcept voor daglichtoptimalisatie
© PHYSEE

Kindow, PHYSEE en Luxaflex onthullen slim gevelconcept voor daglichtoptimalisatie

Kindow, PHYSEE en Luxaflex hebben een slim gevelconcept gepresenteerd dat energie genereert en tegelijkertijd het comfort en de productiviteit verhoogt door daglichtoptimalisatie.

Het gevelconcept bestaat uit de energiezuinige glazen gevel van PHYSEE en de intelligente rolgordijnen van Kindow. Luxaflex levert de mechanische systemen en een premium zonweringsdoek. Hierdoor ontstaat er een totaaloplossing die niet alleen zonne-energie en data genereert, maar ook voorzien is van een slimme zon- en daglichtregeling. Bovendien wordt de koeling, verwarming en verlichting in het gebouw gereduceerd, terwijl het comfort aanzienlijk toeneemt. 

Intelligente ramen
Het gevelconcept is ontwikkeld op basis van de SmartSkin-gevel van PHYSEE, die bestaat uit intelligente ramen. Dankzij de volledig transparante SmartWindows kan er duurzame energie worden opgewekt en de lokale klimaatdata worden gemeten. De zonnecellen en sensortechnologie bevinden zich op de afstandhouder van het glas, waardoor er zonlicht kan worden omgezet in direct bruikbare elektriciteit. Bovendien kan het systeem energie opslaan die niet direct wordt gebruikt. Dit scheelt niet alleen in het stroomverbruik, maar zorgt er ook voor dat andere geveltoepassingen, zoals die van Kindow, kunnen worden aangestuurd. 
 

20 procent energiebesparing
Het gevelconcept is voorzien van Kindow Rollers met een slimme zon- en daglichtregeling. Hierdoor bewegen de rolgordijnen (rollers) automatisch mee met de zon, waardoor zon- en daglicht worden geoptimaliseerd. Hierdoor komt er meer daglicht binnen vergeleken met traditionele zonweringen, wat een positief effect heeft op het welzijn van de mensen die werken in het gebouw. Daarnaast leiden de Kindow Rollers tot een substantiële verbetering van de energie-efficiëntie van het pand. Uit een geavanceerde simulatiestudie van de TU Eindhoven is gebleken dat de toepassing van hoogreflecterend doek in combinatie met de intelligente sturing van Kindow kan leiden tot 20 procent energiebesparing op koeling, verwarming en verlichting, terwijl er 65 procent meer daglicht binnenkomt. Om het positieve effect op het gebied van energiebesparing en comfort verder te verhogen, heeft Luxaflex mechanische systemen en een hoogwaardig reflecterend doek geleverd. 

Samenwerking met universiteit
De Building Performance Simulation Group van de TU Eindhoven werkt al jaren samen met Kindow. Parallel aan de productontwikkeling van Kindow heeft de TU Eindhoven veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van een geavanceerd simulatiemodel waarmee de effecten van een slimme zon- en daglichtregeling op het energieverbruik en de kwaliteit van het binnenklimaat gekwantificeerd kunnen worden. De TUe is nu ook als kennispartner verbonden aan deze samenwerking en het model wordt momenteel uitgebreid voor het gehele gevelconcept. 

Het gevelconcept is vanaf nu beschikbaar en zal binnenkort bij de eerste klant worden opgeleverd. 

Nu in LED Magazine

september 2020

Steeds meer armatuurfamilies Zhaga gecertificeerd: standaardisatie interfaces in verlichting moet belofte smart cities waarmaken Kromwijk Elektro is booming: ‘De led-transitie heeft een enorme impact op ons vak’ Rob van Heur over...
Vacatures
VSA Via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst - Verlichting & Sensorentechniek - Van Spijk Agenturen

Binnen deze dynamische functie ben je als binnendienstmedewerker verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten en de (marketing) ondersteuning van het portfolio verlichting en sensorentechniek (Steinel). Je draagt zorg voor het uitbrengen van offertes,...
Fulltime (40 uur) - Oirschot
RENA Electronica via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Business Development Manager LED-verlichting OEM markt Europa

Als Business Development Manager ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van ons netwerk in OEM markt voor LED-verlichting in een toe te wijzen deel van Europa. Je acteert als een onafhankelijke Accountmanager en verkoopt de...
Fulltime (40 uur) - Breda
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!