LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Oreon levert led-kasverlichting voor tuinbouwer in Oostenrijkse Salzachtal
© OREON

Oreon levert led-kasverlichting voor tuinbouwer in Oostenrijkse Salzachtal

Oreon levert led-kasverlichting voor tuinbouwer Gemüsebau Steiner in het Oostenrijkse Salzachtal. De volledige installatie van de led-armaturen en de waterkoeling wordt verzorgd door partner Indagro Lighting.

In augustus 2020 zullen de lampen voor het eerst branden, het belichten van de tomaten start half oktober.

Zonne-energie en aardwarmte
De familie Steiner is sinds 2014 aanwezig in het Opper-Beierse Kirchweidach, waar regionale groenten op een duurzame wijze geteeld worden. Gemüsebau Steiner teelt tomaten, paprika's en aardbeien en maakt daarbij gebruik van zonne-energie en aardwarmte en gebruikt daarbij geen fossiele brandstoffen.

Momenteel wordt hard gewerkt aan de ultramoderne kas in Emmerting, die in de zomer van 2020 in gebruik wordt genomen. Afgelopen winter zijn diverse led-armaturen getest. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de watergekoelde armaturen van Oreon. 

Fachhochschule
Hoewel de led-growlights van Oreon al bij diverse telers boven tomaten worden gebruikt, heeft Steiner toch uitgebreid getest. De resultaten zijn voortdurend vergeleken en geanalyseerd onder andere door de Fachhochschule. Groeisnelheid, gewicht en kwaliteit waren boven verwachting. Daarnaast biedt het hergebruik van de afgevoerde warmte nog perspectieven voor de toekomst. Dan wordt het volledige systeem nog efficiënter en duurzamer.

Op verzoek van Steiner is het spectrum nog iets aangepast, waarbij een klein percentage wit is toegevoegd om de kleurherkenning te verbeteren.

Nu in LED Magazine

september 2020

Steeds meer armatuurfamilies Zhaga gecertificeerd: standaardisatie interfaces in verlichting moet belofte smart cities waarmaken Kromwijk Elektro is booming: ‘De led-transitie heeft een enorme impact op ons vak’ Rob van Heur over...
Vacatures
Wever & Ducré via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Junior Accountmanager

Wever & Ducré, opgestart in de vroege jaren 80 vat met zijn naam gelijk de bedrijfsfilosofie samen: We(rklust) Ver(trouwen) En(thousiasme) Du(rf) Cre(ativiteit). Gevestigd in België staat Wever & Ducré voor trendy light...
Fulltime (40 uur) - Amsterdam
XAL / Wever & Ducré via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Accountmanager/ Lichtadviseur bij XAL

XAL staat voor een dynamische werkomgeving die nog volop in de groei is. Prestatie is een belangrijk component en biedt een goede drijfveer om volop aan de slag te gaan bij dit mooie internationale bedrijf gefocust op licht, lichtdesign en...
Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!