LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Signify levert led-verlichting voor verticale tomaten- en komkommerboerderij RIAT
© Signify

Signify levert led-verlichting voor verticale tomaten- en komkommerboerderij RIAT

Signify gaat opnieuw led-verlichting leveren aan het Russische bedrijf RIAT. Het gaat om de teelt van tomaten en komkommers in een verticale boerderij zonder daglicht.

Tijdens de onderzoeksfase in 2019 behaalde RIAT een opbrengst vergelijkbaar met geavanceerde traditionele kassen met Philips GreenPower led-groeilampen.

Distributie binnen 1 uur
De overdekte boerderij van RIAT is gelegen in het centrum van de regio Ivanovo, waardoor het bedrijf zijn tomaten, komkommers en 19 soorten groene gewassen binnen een uur na de oogst naar zijn eigen RIAT-winkels kan distribueren.

Signify ontdekte, in samenwerking met verschillende onderzoekspartners, dat het rode spectrum in licht de groei van plantencellen en weefsels stimuleert, terwijl het blauwe spectrum de processen van cytodifferentiatie – de initiatie van trossen, ranken en wortelvorming, bloei – beïnvloedt. De combinatie van rood en blauw met de toevoeging van wit en andere kleuren in Philips led-groeilampen creëert lichtomstandigheden die zo dicht mogelijk bij natuurlijk daglicht komen. Daarnaast gebruikt RIAT hommels voor bestuiving, zoals in traditionele kassen. Door het ontbreken van natuurlijk licht ondervinden de bijen geen moeilijkheden.

Bij het kiezen van een verlichtingsleverancier testte RIAT led-modules van verschillende fabrikanten van over de hele wereld. Door Philips led-verlichtingsmodules te gebruiken, is het bedrijf erin geslaagd maximale stabiliteit en een lichtopbrengst van 18 gram per mol te bereiken. De oppervlakte die is uitgerust met led-lampen bedraagt momenteel 3.800 vierkante meter. Binnenkort lanceert RIAT een nieuw gebied van 700 vierkante meter om sla te telen, dat ook zal worden uitgerust met Philips led-verlichting.

Nu in LED Magazine

juni 2020

Ultraviolette desinfectie is geen wondermiddel tegen de coronapandemie: ‘De markt voor uv C-lampen explodeert’ Denis Mortiaux van Schréder Benelux: ‘Smart lighting is voor lange termijn en vraagt betrouwbare...
Vacatures
kWh People zoekt:

Engineer Elektrotechniek

Functie omschrijving Engineer Elektrotechniek Heb jij kennis en ervaring met complexe meetinstallaties en wil jij je bezig houden met complexe projecten op het gebied van energie? Voor een klant van ons in regio Utrecht zijn wij op zoek naar...
Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Sparckel via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Jagend sales avonturier Biodynamisch licht

Sparckel is pionier op het gebied van gezond licht. Als uitvinder van 's werelds eerste plug & play biodynamisch licht oplossing, helpt de innovatie van Sparckel de wereld met de beste gezonde verlichting binnen. Bekend om het leveren van een...
Fulltime (40 uur) - 5656 AE Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!