LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tuinbouwbedrijven en universiteit Wageningen delen cannabiskennis in Legal Cannabis Coalition
© Oreon

Tuinbouwbedrijven en universiteit Wageningen delen cannabiskennis in Legal Cannabis Coalition

Wageningen University & Research (WUR) en in Nederland gevestigde ondernemingen uit de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen bundelen hun kennis en ervaring in het kenniscentrum Legal Cannabis Coalition.

De redactie van LED Magazine sprak vorig jaar al uitgebreid met de universiteit van Wageningen over de kweek van medicinale cannabis onder led-verlichting. De deelnemende bedrijven in de nieuwe coalitie van de universiteit zijn onder meer Themato, Royal Brinkman, Oreon, Koppert en Havecon.

Legalisering
In de Legal Cannabis Coalition (LCC) brengen de bedrijven in samenwerking met laboratoria, Life Science en wetenschap hun wereldwijd opgedane kennis en ervaring samen. Door zijn leidende positie is de Nederlandse tuinbouwsector vanaf de prille start van de legalisering van cannabis in met name Noord-Amerika actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van teeltlocaties, -techniek en teelt.

‘De eerste jaren was de cannabismarkt turbulent. Noord-Amerika komt in een volwassen fase qua legalisering. In Europa, Zuid-Amerika, Azië en Afrika staan we aan de vooravond van verdere legalisering,’ aldus Erik van Santen van Koppert Biological Systems.

One-stop-shoppositie
Ontwikkeling van teeltlocaties, -techniek, teelt, onderzoek, laboratoriumtesten, GMP, compliance, product- en marktontwikkeling; met alle ‘lessons learned’ wil de LCC de one-stop-shoppositie innemen om de wereldwijde legalisering van cannabis zo professioneel mogelijk te ondersteunen. Telers, overheden, investeerders en retail doen reeds een beroep op de kennis en ervaring van de LCC.

Het doel van de LCC en haar partners is om dit nog verder uit te breiden. De LCC deelt eveneens haar kennis en ervaring met internationale licensed producers, middels training en opleiding. Ze doet concrete onderzoeken in samenwerking met internationale universiteiten en helpt telers wereldwijd met de transformatie van hun bestaande gewassen naar cannabis. Door de brede expertise van haar leden – van plant tot product tot patiënt – kan de LCC vrijwel elke marktvraag bedienen. De randvoorwaarde die hieraan verbonden is, is dat er sprake moet zijn van een legale marktsituatie.

Nu in LED Magazine

maart 2020

LightingEurope publiceert guidelines Ecodesign en energy labeling: ‘We helpen de lichtindustrie navigeren door complexe nieuwe regelgeving’ Watervision: ‘Onder water zijn lumenwaarden niet representatief voor een optimaal...
Vacatures
kWh People zoekt:

Engineer Secundair

Functie omschrijving Engineer Secundair In de rol van Engineer maak je onderdeel uit van een afdeling dat zich voornamelijk bezig houdt met engineering, projectmanagement en advisering op het gebied van elektra en duurzame energieprojecten. Jou...
Fulltime (40 uur) - 6541 EZ
Nichia via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Junior Technical Key Account Manager

This is a great opportunity for a junior candidate with an Engineering background and Sales Potential. Coached by a senior colleague you will be introduced to a quality and solution focussed style of Key Accountmanagement. Ideally you have some...
Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!