LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Luminext gaat led-verlichting van Schréder langs A28 slim maken
© Rijkswaterstaat

Luminext gaat led-verlichting van Schréder langs A28 slim maken

Luminext gaat de nieuwe led-verlichting van snelweg A28 slim maken. Binnen het project ‘Samen sneller Op Bestemming’ vervangt BAM Infra de openbare verlichting van de Traverse A28 knooppunt Hattemerbroek.

Het lichtniveau van de nieuwe led-verlichting op het 11 kilometer lange traject moet op afstand te regelen zijn om energie te besparen en de veiligheid op de weg te borgen. Omdat de smartlightingtechnologie van Luminext aansluit op de systemen en eisen van Rijkswaterstaat, krijgt Luminext de opdracht om de nieuwe led-verlichting slim te maken. 

Verkeerscentrale voor bedienen
Rijkswaterstaat stelt hoge functionele eisen aan de openbare verlichting op de Nederlandse snelwegen, waaronder een koppeling met het Telesignal-systeem in de eigen verkeerscentrale voor het bedienen van de verlichting. Met de technologie van Luminext en zijn producten voor het RF-communicatienetwerk inclusief telemanagementsoftware wordt aan al deze eisen voldaan.

Het smartlightingsysteem van Luminext zorgt ervoor dat de nieuwe armaturen van Schréder in de stille nachtelijke uren worden gedimd. Dat resulteert in maximale energiebesparing. Is er een calamiteit op de snelweg, dan kan het lichtniveau vanuit de verkeerscentrale met één druk op de knop worden verhoogd. Zo wordt de veiligheid op de weg ondersteund en hebben hulpdiensten goed zicht bij hun werkzaamheden.

Slim onderhoud
Naast het op afstand bedienen van de verlichting langs de snelweg willen BAM en Rijkswaterstaat straks gebruikmaken van de informatie die de slimme lichtmasten zelf naar het telemanagementsysteem zenden. Zo verstuurt de smartlightinghardware in elk armatuur automatisch een bericht als er een defect is. De aannemer kan dan de schouwrondes achterwege laten en eenvoudig en kostenefficiënt de reparatiewerkzaamheden plannen.

Het vervangen van alle openbare verlichting op de Nederlandse snelwegen door led-verlichting maakt deel uit van de duurzaamheidsstrategie van Rijkswaterstaat. Dit traject van de A28 wordt deze zomer gerealiseerd.

Nu in LED Magazine

juni 2020

Ultraviolette desinfectie is geen wondermiddel tegen de coronapandemie: ‘De markt voor uv C-lampen explodeert’ Denis Mortiaux van Schréder Benelux: ‘Smart lighting is voor lange termijn en vraagt betrouwbare...
Vacatures
Norton - Spaapen Handelsmij. via Agent251 zoekt:

Lichtadviseur

In het verkoopteam van Spaapen, leverancier van het verlichtingsmerk Norton, is ter uitbreiding van de activiteiten een vacature ontstaan voor een Lichtadviseur op kantoor in Montfoort, die een persoonlijke bijdrage gaat leveren aan het...
Fulltime (40 uur) - Montfoort
kWh People zoekt:

Engineer Secundair

Functie omschrijving Engineer Secundair In de rol van Engineer maak je onderdeel uit van een afdeling dat zich voornamelijk bezig houdt met engineering, projectmanagement en advisering op het gebied van elektra en duurzame energieprojecten. Jou...
Fulltime (40 uur) - 6541 EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!