LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Aftrap voor De Donkerte van het Waddengebied
© Natuurmonumenten

Aftrap voor De Donkerte van het Waddengebied

Op de langste dag van het jaar, 21 juni, vond de online-aftrap plaats van ‘De Donkerte van het Waddengebied’. Een programma om bewoners, recreanten en toeristen de duisternis van het Waddengebied te laten ervaren.

Gedeputeerde Henk Staghouwer beet tijdens de bijeenkomst de spits af. Hij had nooit gedacht ‘geen schijnwerper te willen plaatsen op het Waddengebied’ en legde in zijn openingswoord de nadruk op afstemming met bewoners van het gebied, zodat ook zij in alle rust kunnen blijven genieten van de donkerte van de nacht. Het online-event bracht alle initiatiefnemers samen, alwaar zij diverse projecten om beleving en behoud van duisternis in het Waddengebied te versterken aan elkaar presenteerden en een virtuele tour door het heelal kregen.

Duurzaam toerisme
Het 4-jarige programma wil een stimulans zijn voor de ontwikkeling van duurzaam toerisme in de Waddenregio en richt zich zowel op toeristen als op lokale bewoners en ondernemers. Het programma beslaat de hele Waddenkust van Den Oever tot aan de Eemshaven in Groningen, inclusief de Waddeneilanden Schiermonnikoog en Terschelling, waar nu al de duisternis van de Wadden goed beleefd kan worden.

Daarnaast zijn er projecten om de nachtnatuur te versterken, zoals ‘Wad een Nachtleven’ in De Waadhoeke en projecten om de nacht te beleven. Bijvoorbeeld met expositie ‘Op pad door nacht en dag’ bij het Wieringer Eilandmuseum en de Nacht van het Wad boordevol nachtactiviteiten.

Bewustwording
​Tot slot zijn er projecten om bewustwording, kennis en beleving van de duisternis en nachtflora en –fauna in het Waddengebied te stimuleren en ondersteunen. Het gaat om het opzetten van een meetnetwerk lichtvervuiling, het maken van een Nachtalmanak van alle nachtlocaties en -activiteiten, het opleiden van natuurgidsen om nachtexcursies te begeleiden en producten ontwikkelen met en voor lokale toeristische ondernemers.

Het project is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties Noord-Holland, Friesland en Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Daarnaast worden lokaal vele organisaties en ondernemers betrokken en gestimuleerd mee te doen. Het overkoepelende doel is om het donker van het Waddengebied te promoten in aanvulling op initiatieven voortvloeiend uit de intentieverklaring Dark Sky Werelderfgoed Waddenzee in 2016.

Nu in LED Magazine

september 2020

Steeds meer armatuurfamilies Zhaga gecertificeerd: standaardisatie interfaces in verlichting moet belofte smart cities waarmaken Kromwijk Elektro is booming: ‘De led-transitie heeft een enorme impact op ons vak’ Rob van Heur over...
Vacatures
RENA Electronica via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Manager Sales & Marketing Slimme Electronica en LED-verlichting

Als commercieel directeur (slimme electronica en LED-verlicht) realiseer je de salesdoelstelingen en stuur je de afdeling Sales en Marketing aan. Je vertaalt de Rena strategie naar een strategisch en operationeel salesplan. Samen met het team...
Fulltime (40 uur) - Zundert
Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Lichtplan Adviseur & Lighting designer

Functie omschrijving Lichtplan Adviseur & Lighting designer Ter versterking van de binnendienst van onze opdrachtgever in de lichttechniek zoeken wij een zelfstandige: Licht Adviseur & Lighting designer Met je grote...
Fulltime (40 uur) - Regio Dordrecht, Moerdijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!