LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Aftrap voor De Donkerte van het Waddengebied
© Natuurmonumenten

Aftrap voor De Donkerte van het Waddengebied

Op de langste dag van het jaar, 21 juni, vond de online-aftrap plaats van ‘De Donkerte van het Waddengebied’. Een programma om bewoners, recreanten en toeristen de duisternis van het Waddengebied te laten ervaren.

Gedeputeerde Henk Staghouwer beet tijdens de bijeenkomst de spits af. Hij had nooit gedacht ‘geen schijnwerper te willen plaatsen op het Waddengebied’ en legde in zijn openingswoord de nadruk op afstemming met bewoners van het gebied, zodat ook zij in alle rust kunnen blijven genieten van de donkerte van de nacht. Het online-event bracht alle initiatiefnemers samen, alwaar zij diverse projecten om beleving en behoud van duisternis in het Waddengebied te versterken aan elkaar presenteerden en een virtuele tour door het heelal kregen.

Duurzaam toerisme
Het 4-jarige programma wil een stimulans zijn voor de ontwikkeling van duurzaam toerisme in de Waddenregio en richt zich zowel op toeristen als op lokale bewoners en ondernemers. Het programma beslaat de hele Waddenkust van Den Oever tot aan de Eemshaven in Groningen, inclusief de Waddeneilanden Schiermonnikoog en Terschelling, waar nu al de duisternis van de Wadden goed beleefd kan worden.

Daarnaast zijn er projecten om de nachtnatuur te versterken, zoals ‘Wad een Nachtleven’ in De Waadhoeke en projecten om de nacht te beleven. Bijvoorbeeld met expositie ‘Op pad door nacht en dag’ bij het Wieringer Eilandmuseum en de Nacht van het Wad boordevol nachtactiviteiten.

Bewustwording
​Tot slot zijn er projecten om bewustwording, kennis en beleving van de duisternis en nachtflora en –fauna in het Waddengebied te stimuleren en ondersteunen. Het gaat om het opzetten van een meetnetwerk lichtvervuiling, het maken van een Nachtalmanak van alle nachtlocaties en -activiteiten, het opleiden van natuurgidsen om nachtexcursies te begeleiden en producten ontwikkelen met en voor lokale toeristische ondernemers.

Het project is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties Noord-Holland, Friesland en Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Daarnaast worden lokaal vele organisaties en ondernemers betrokken en gestimuleerd mee te doen. Het overkoepelende doel is om het donker van het Waddengebied te promoten in aanvulling op initiatieven voortvloeiend uit de intentieverklaring Dark Sky Werelderfgoed Waddenzee in 2016.

Nu in LED Magazine

juni 2020

Ultraviolette desinfectie is geen wondermiddel tegen de coronapandemie: ‘De markt voor uv C-lampen explodeert’ Denis Mortiaux van Schréder Benelux: ‘Smart lighting is voor lange termijn en vraagt betrouwbare...
Vacatures
SLV Nederland zoekt:

Commercieel Medewerker Binnendienst

Commercieel Medewerker Binnendienst Doel van de functie: Onderhoudt contacten en relaties en werkt nauw samen met de buitendienst teneinde de klant zo goed mogelijk te bedienen. Voert verkoopgesprekken en is mede verantwoordelijk voor de...
Fulltime (40 uur) - Venlo, 5928 NL, 19
kWh People zoekt:

Engineer Secundair

Functie omschrijving Engineer Secundair In de rol van Engineer maak je onderdeel uit van een afdeling dat zich voornamelijk bezig houdt met engineering, projectmanagement en advisering op het gebied van elektra en duurzame energieprojecten. Jou...
Fulltime (40 uur) - 6541 EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!