LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Epistar en Lextar fuseren en verwerven 12 procent marktaandeel
Lextar

Epistar en Lextar fuseren en verwerven 12 procent marktaandeel

De in Taiwan gevestigde led-fabrikanten Epistar en Lextar hebben het plan aangekondigd om gezamenlijk een holding op te richten door aandelen te converteren en zo de productieketen verticaal te integreren.

Aangezien Taiwanese led-fabrikanten de afgelopen jaren voortdurend financiële verliezen hebben geleden, kunnen de meesten van hen het zich volgens marktonderzoeksbureau Trendforce niet langer veroorloven om hun productiecapaciteit op grote schaal uit te breiden om te voldoen aan de eisen van merken van eindproducten.

Operationele risico verlaagd
Door een holding te vormen, kunnen Epistar en Lextar nu gezamenlijk de enorme last dragen van het investeren in nieuwe apparatuur, waardoor hun operationele risico wordt verlaagd en ze voet aan de grond krijgen op de markt voor nieuwe toepassing.

De marktonderzoekers van TrendForce schatten dat Epistar en Lextar na de oprichting van de holding gezamenlijk ruim 12 procent van de wereldwijde productiecapaciteit van led-chips zullen vertegenwoordigen. Supplychainintegratie stelt Epistar en Lextar in staat om gezamenlijk orders van klanten na te streven.

Verticale integratie
De productiecapaciteit van Epistar is voornamelijk gericht op de fabricage van led-epitaxie en led-chips, terwijl Lextar gespecialiseerd is in led-verpakkingen en led-modules. De samenwerking tussen de 2 bedrijven zal resulteren in een totale verticale integratie in de gehele industriële led-toeleveringsketen.

Nu in LED Magazine

juni 2020

Ultraviolette desinfectie is geen wondermiddel tegen de coronapandemie: ‘De markt voor uv C-lampen explodeert’ Denis Mortiaux van Schréder Benelux: ‘Smart lighting is voor lange termijn en vraagt betrouwbare...
Vacatures
Attiva Lichtprojecten via Agent251 zoekt:

Projectadviseur / Accountmanager Utiliteit & Industrie

Om de toenemende projectmatige vraag naar de verlichtingsproducten en -oplossingen van de Italiaanse merken Disano en Fosnova te kunnen beantwoorden is Attiva Lichtprojecten in Den Haag op zoek naar een Projectadviseur / Accountmanager (m/v)...
Fulltime (40 uur) - Den Haag
TRILUX via Voltys Executive Search & Recruitmen zoekt:

Lichtplanadviseur binnendienst

Is verlichting jouw passie en heb je al een paar jaar werkervaring in de verlichtingsbranche? Dan is dit de vacature die bij je past! Lichtontwerper & Lighting Designer Als lichtadviseur maak je lichtberekeningen en vertaal jij deze samen...
Fulltime (40 uur) - Amersfoort
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!