LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Europese Unie geeft groen licht aan overname Osram door ams

Europese Unie geeft groen licht aan overname Osram door ams

De Europese Unie heeft groen licht gegeven aan de overname van Osram door ams. De goedkeuring conform de EU-regelgeving was de laatste te nemen horde voor de overname.

De Oostenrijkse sensormaker AMS deed half oktober een nieuw overnamebod op Osram nadat een eerder bod onvoldoende aandeelhouders over de streep trok. Dat tweede bod bleek toereikend te zijn om genoeg aandeelhouders te overtuigen.

Voldoende spelers over
​Ook de EU heeft nu dus medewerking verleend. Dit omdat er volgens Brussel voldoende andere spelers overblijven op de markt. Aandeelhouders van Osram stemden eind vorig jaar al in met de overname. Het bod van AMS bedroeg 41 euro per aandeel. ams verwacht nu op 9 juli de transactie te voltooien. Vanaf dan zal ams 69 procent van alle aandelen van OSRAM in bezit hebben.

'We zijn meer dan ooit overtuigd van de overtuigende strategische logica en het potentieel voor waardecreatie van het combineren van ams en OSRAM', stelt Alexander Everke, chief executive officer van ams. 

Het sterke merk Osram moet worden weerspiegeld in de bedrijfsnaam van de nieuwe groep die ontstaat, en tot eind 2022 blijven alle banen in de fabrieken behouden. De sensorspecialist ams ondersteunt namelijk expliciet de fotonica-strategie van Osram. De merknaam van Osram wordt naar alle waarschijnlijkheid gehandhaafd.

Nu in LED Magazine

juni 2020

Ultraviolette desinfectie is geen wondermiddel tegen de coronapandemie: ‘De markt voor uv C-lampen explodeert’ Denis Mortiaux van Schréder Benelux: ‘Smart lighting is voor lange termijn en vraagt betrouwbare...
Vacatures
kWh People zoekt:

Engineer Elektrotechniek

Functie omschrijving Engineer Elektrotechniek Heb jij kennis en ervaring met complexe meetinstallaties en wil jij je bezig houden met complexe projecten op het gebied van energie? Voor een klant van ons in regio Utrecht zijn wij op zoek naar...
Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Leding Light B.V via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst lichttechniek

Als commercieel medewerker binnendienst ben je het eerste aanspreekpunt voor onze klanten. In deze functie ben je onder andere verantwoordelijk voor de telefonische verkoop, de orderverwerking en advisering aan onze klanten. Je voorziet onze klanten...
Fulltime (40 uur) - 3208 LD Spijkenisse
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!