LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Signify roept industrie op tot volgen uv C-veiligheidsrichtlijnen
© Signify

Signify roept industrie op tot volgen uv C-veiligheidsrichtlijnen

Signify roept de lichtindustrie op om de uv C-veiligheidsrichtlijnen van de Global Lighting Association over te nemen en zo de veiligheid van gebruikers van uv C-verlichting te borgen.

Om te voldoen aan de door de coronacrisis toenemende vraag naar nieuwe uv C-gebaseerde desinfectietoepassingen en de bijbehorende veiligheidseisen aan te pakken, heeft Signify bijgedragen aan de uv C-veiligheidsrichtlijnen, gepubliceerd door de Global Lighting Association, en deze aangenomen.

Veilig gebruik
Eerder dit jaar bracht de Global Lighting Association branchedeskundigen samen en ontwikkelde richtlijnen om gebruikers en fabrikanten te helpen ervoor te zorgen dat uv C-technologie en -producten te allen tijde veilig worden gebruikt. Deze richtlijnen bouwen voort op de principes van internationaal aanvaarde normen zoals IEC 62471, de fotobiologische veiligheidsnorm, en ze schrijven aanvullende technische en procedurele waarborgen voor.

Olivia Qiu, chief innovation officer van Signify: ‘Door de richtlijnen van de Global Lighting Association over te nemen, geven we nog meer vertrouwen in de veilige inzet van uv C-technologieën. We dringen er bij andere fabrikanten op aan dit voorbeeld te volgen en zich aan deze nieuwe industrierichtlijnen te houden’.

Gebruikmakend van gestandaardiseerde stralingsmetingen en risicogroepclassificaties voor uv C-producten als basis, bieden de richtlijnen verdere vereisten voor toe te passen technische veiligheidsmaatregelen, zoals aanwezigheidsdetectie, gecontroleerde toegang of insluiting, evenals gedetailleerde richtlijnen voor het gebruik van waarschuwingslabels, gebruikershandleidingen en instructietrainingen voor het veilige gebruik van uv C-technologie.

Nu in LED Magazine

juni 2020

Ultraviolette desinfectie is geen wondermiddel tegen de coronapandemie: ‘De markt voor uv C-lampen explodeert’ Denis Mortiaux van Schréder Benelux: ‘Smart lighting is voor lange termijn en vraagt betrouwbare...
Vacatures
Attiva Lichtprojecten via Agent251 zoekt:

Projectadviseur / Accountmanager Utiliteit & Industrie

Om de toenemende projectmatige vraag naar de verlichtingsproducten en -oplossingen van de Italiaanse merken Disano en Fosnova te kunnen beantwoorden is Attiva Lichtprojecten in Den Haag op zoek naar een Projectadviseur / Accountmanager (m/v)...
Fulltime (40 uur) - Den Haag
kWh People zoekt:

Engineer Elektrotechniek

Functie omschrijving Engineer Elektrotechniek Heb jij kennis en ervaring met complexe meetinstallaties en wil jij je bezig houden met complexe projecten op het gebied van energie? Voor een klant van ons in regio Utrecht zijn wij op zoek naar...
Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!