LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Freeroad creëert betere werkplek met led-verlichting van Saled
© Saled

Freeroad creëert betere werkplek met led-verlichting van Saled

Saled heeft led-verlichting geplaatst bij Freeroad Almere. Het bedrijf hanteert een duurzame bedrijfsvoering waarvoor het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit is ontvangen.

Autodealer Freeroad heeft 2 locaties, in Almere en Zwolle. Bij de locatie in Almere heeft Saled in 8 verschillende ruimten led-verlichting geïnstalleerd. Het gaat om nieuwe verlichting in de werkplaats, kleedruimten, magazijn, wasruimte, kantine en toiletten. De oude T8-lampen zijn vervangen door retrofitverlichting. Daarnaast zijn er in veel ruimten bewegingssensoren toegepast. De verlichting werkt dan alleen wanneer er beweging wordt geconstateerd.

Van 97 naar ruim 600 lux
Voorheen was er weinig licht in de werkplaats en met name de hefbruggen hadden vrijwel geen licht. Door hier extra verlichting te plaatsen, profiteren de monteurs nu van ruim 600 lux (verlichtingssterkte) in plaats van 97 lux in de oude situatie. 

Door de led-verlichting gaat Freeroad jaarlijks 66 procent besparen op de energierekening. Daarmee is de investering terugverdiend na 2.2 jaar. Ook draagt het bedrijf bij aan het milieu door de CO2-uitstoot te reduceren met 12.267 kilo en de zwaveluitstoot met 5.214 kilogram.

Freeroad heeft gekozen voor de retrofitoplossing. Retrofit is vaak toegepast omdat de huidige armaturen nog in een goede staat verkeren en niet vervangen hoefden worden. Door de huidige armaturen te behouden, wordt voorkomen dat er onnodige kosten gemaakt worden.

Nu in LED Magazine

september 2020

Steeds meer armatuurfamilies Zhaga gecertificeerd: standaardisatie interfaces in verlichting moet belofte smart cities waarmaken Kromwijk Elektro is booming: ‘De led-transitie heeft een enorme impact op ons vak’ Rob van Heur over...
Vacatures
RENA Electronica via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Manager Sales & Marketing Slimme Electronica en LED-verlichting

Als commercieel directeur (slimme electronica en LED-verlicht) realiseer je de salesdoelstelingen en stuur je de afdeling Sales en Marketing aan. Je vertaalt de Rena strategie naar een strategisch en operationeel salesplan. Samen met het team...
Fulltime (40 uur) - Zundert
VSA Via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst - Verlichting & Sensorentechniek - Van Spijk Agenturen

Binnen deze dynamische functie ben je als binnendienstmedewerker verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten en de (marketing) ondersteuning van het portfolio verlichting en sensorentechniek (Steinel). Je draagt zorg voor het uitbrengen van offertes,...
Fulltime (40 uur) - Oirschot
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!