LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SSH Student Housing neemt led-verlichting Saled in gebruik

SSH Student Housing neemt led-verlichting Saled in gebruik

De SSH Student Housing heeft led-verlichting van Saled laten plaatsen in een van de locaties in Rotterdam. De studentenhuisvester heeft verschillende ruimten in het Hatta Gebouw aangepakt.

Woningcorporatie SSH verhuurt 19.000 studentenkamers en zelfstandige woningen in Groningen, Zwolle, Utrecht, Tilburg, Maastricht en Rotterdam. Omdat duurzaamheid een belangrijke kwestie is voor de organisatie stond de overstap naar led-verlichting al langer hoog op het lijstje.

Test met verlichting
De SSH heeft na een onlinezoektocht contact opgenomen met Saled voor advies. Vervolgens is er een test met led-verlichting gedaan en deze werd goed ontvangen. Al snel daarna werd de montage van de nieuwe verlichting ingepland. De oude verlichting in de gangen, de trappenhuizen en in de technische ruimten is vervolgens vervangen door nieuwe led-verlichting.

De oude PL-L, PL-C en T5-lampen zijn in 2 maanden tijd vervangen door energiezuinige PS-L, PS-C en T5-lampen van Saled. De nieuwe verlichting kon in de bestaande armaturen geplaatst  worden. Deze techniek heet retrofit. Zo past de PS-L verlichting in de armaturen van PL-L lampen. Deze zuinige PS-L-lichtbron heeft een 110-120 lumen/wattverhouding en behaalt dezelfde lichtbeleving en gelijkmatigheid als de PL-L. Ook voor de conventionele PL-C is er een led-vervanger ontwikkeld. De LED PS-C heeft dezelfde lichtbeleving en past in de bestaande armaturen. De T5-lampen zijn vervangen door een led-variant, deze hoeft 6 keer minder vaak vervangen te worden en is dus een stuk beter voor het milieu.

Dankzij de overstap op led-verlichting wordt de uitstoot van CO2 gereduceerd met 48.630 kilogram per jaar. Ook zal er een energiebesparing van 85.919 kilowattuur gerealiseerd worden, dit is een besparing van 62 procent. Hierdoor komt de terugverdientijd op minder dan 3 jaar.

Nu in LED Magazine

juni 2020

Ultraviolette desinfectie is geen wondermiddel tegen de coronapandemie: ‘De markt voor uv C-lampen explodeert’ Denis Mortiaux van Schréder Benelux: ‘Smart lighting is voor lange termijn en vraagt betrouwbare...
Vacatures
Rena Electronica via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Business Development Manager LED-verlichting OEM markt Europa

Business Development Manager LED-verlichting OEM markt Europa Als Business Development Manager ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van ons netwerk in OEM markt voor LED-verlichting in een toe te wijzen deel van Europa. Je...
Fulltime (40 uur) - Zundert
PD Lighting - via Agent251 zoekt:

Lichtadviseur Accountmanager Zuid Nederland

In het team van PD Lighting is een vacature voor een Lichtadviseur Accountmanager v/m die de positie van het bedrijf in de regio Zuid Nederland gaat versterken en uitbreiden. PD Lighting is een gerenommeerd bedrijf dat de zakelijke markt al...
Fulltime (40 uur) - Zuid Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!