LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EcoDim introduceert nieuwe dimmermodule ECO-DIM.10
© EcoDim

EcoDim introduceert nieuwe dimmermodule ECO-DIM.10

EcoDim heeft de nieuwe dimmermodule ECO-DIM.10 gepresenteerd. Dit is een slimme led-dimmermodule op basis van Zigbee of Z-Wave. Op de dimmer is tot maximaal 250 watt aan led-vermogen aan te sluiten.

EcoDim introduceerde vorig jaar de smart led-dimmer met druk/draaiknop. Dit voorjaar volgden 2 losse dimmers met meer opties: een aparte Zigbee-draaidimmer en een Z-Wave-draaidimmer.

MIN- en MAX-instelling
De nieuwe dimmermodule ECO-DIM.10 is in te laden in de meeste Zigbee en Z-Wave domotica, maar is ook als normale led-dimmermodule te gebruiken. De installatie van de dimmer kan zowel 2- als 3-draads. Zoals de meeste EcoDim-dimmers zijn ook bij deze dimmer de led-lampen af te stellen middels de MIN- en MAX-instelling.

De dimmer is op verschillende manieren te bedienen. De meest gebruikelijke manier is via een pulsschakelaar, dit is een aansluiting middels 2 draden (Lp en P) van de module rechtstreeks naar de pulsschakelaar. Voor deze schakelmethode is er een speciale Speed-meter ingezet waardoor men de dimsnelheid van de pulsschakelaar zelf kan instellen.

Domotica
Middels het Zigbee- of Z-Wave-protocol is deze module altijd in verschillende domotica te gebruiken en daarmee ook te bedienen via de app van het smarthomesysteem. Wanneer deze app spraakondersteuning biedt, dan zou deze module ook via spraak kunnen worden aangestuurd.

Ten slotte is er ook nog een mogelijkheid om de dimmermodule te koppelen aan draadloze schakelaars. Bij de Zigbee-variant kan dit door middel van Touchlink. Hiermee is draadloos een verbinding te maken tussen een draadloze schakelaar en de dimmermodule en hiermee is gemakkelijk een groep lampen draadloos te bedienen. Dit zonder tussenkomst van een controller/hub. Via Z-Wave kan dit ook, maar is er altijd de tussenkomst van een controller/hub vereist.

Nu in LED Magazine

juni 2020

Ultraviolette desinfectie is geen wondermiddel tegen de coronapandemie: ‘De markt voor uv C-lampen explodeert’ Denis Mortiaux van Schréder Benelux: ‘Smart lighting is voor lange termijn en vraagt betrouwbare...
Vacatures
Rena Electronica via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Business Development Manager LED-verlichting OEM markt Europa

Business Development Manager LED-verlichting OEM markt Europa Als Business Development Manager ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van ons netwerk in OEM markt voor LED-verlichting in een toe te wijzen deel van Europa. Je...
Fulltime (40 uur) - Zundert
Prolumia, via Agent251 zoekt:

Accountmanager Openbare Verlichting

Prolumia groeit en dat betekent dat we nieuwe collega’s nodig hebben om onze plannen te realiseren. Om in de toenemende projectmatige vraag naar lichtoplossingen en producten voor de Openbare Verlichting van het merk Prolumia te kunnen voorzien...
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!