LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Lichtfabrikant Zumtobel maakt ondanks coronacrisis winst
© Zumtobel

Lichtfabrikant Zumtobel maakt ondanks coronacrisis winst

Lichtfabrikant Zumtobel heeft bekendgemaakt ondanks de coronacrisis in het eerste kwartaal van zijn fiscale boekjaar winst te hebben gemaakt. In totaal bedroeg de nettowinst 3,1 miljoen euro.

De ontwikkeling van de omzet werd in het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar van het bedrijf (red. 1 mei tot en met 31 juli 2020) sterk beïnvloed door de covid-19-pandemie. De opbrengsten daalden jaar op jaar met 15,4 procent tot 250,8 miljoen euro. De omzet bedroeg vorig jaar nog 296,4 miljoen euro. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten bedroeg de daling 15,2 procent.

Effectief crisismanagement
Toch kon de Zumtobel Groep dit kwartaal een nettowinst boeken van 3,1 miljoen euro. Dat is volgens het bedrijf in de huidige, uitzonderlijke omstandigheden niet vanzelfsprekend, maar het resultaat van effectief crisismanagement en strikte kostenbeheersing.

Het lichtsegment en het componentensegment boekten een omzetdaling van respectievelijk 14,8 procent en 18,1 procent tijdens het eerste kwartaal van 2020/21. Veel klanten, vooral in de componentenbusiness, verhoogden hun voorraden bij het begin van de lockdownmaatregelen in het vierde kwartaal van 2019/20, wat een bijkomend negatief effect had op de omzet in de volgende maanden en leidde tot aanzienlijk lagere orderniveaus in het eerste kwartaal van het lopende boekjaar.

Geen winstverwachting
De omzetdaling in de Duitstalige landen (red. de DACH-regio), een sleutelmarkt voor de Zumtobel Groep, bleef beperkt tot het single-digit procent bereik. De kernmarkten Italië, Groot-Brittannië en Frankrijk werden echter bijzonder zwaar getroffen met een omzetdaling met dubbele cijfers.

De omvang en de duur van de wereldwijde economische neergang zijn ook moeilijk in te schatten voor het management van de Zumtobel Groep. De directie heeft daarom besloten om op dit moment geen leidraad te geven over de ontwikkeling van omzet en resultaat voor het boekjaar 2020/21.

Nu in LED Magazine

juni 2020

Ultraviolette desinfectie is geen wondermiddel tegen de coronapandemie: ‘De markt voor uv C-lampen explodeert’ Denis Mortiaux van Schréder Benelux: ‘Smart lighting is voor lange termijn en vraagt betrouwbare...
Vacatures
Prolumia, via Agent251 zoekt:

Accountmanager Openbare Verlichting

Prolumia groeit en dat betekent dat we nieuwe collega’s nodig hebben om onze plannen te realiseren. Om in de toenemende projectmatige vraag naar lichtoplossingen en producten voor de Openbare Verlichting van het merk Prolumia te kunnen voorzien...
Fulltime (40 uur) - Nederland
Schréder via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Business Development Manager - Industrie-, en Terreinverlichting

Voor onze nieuwe Business Unit gericht op de Industriële sector zijn wij op zoek naar een zelfstandige en pro-actieve: Business Development Manager - Industrie,- en Terreinverlichting. Binnen deze functie ben je verantwoordelijk voor het creëren...
Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!