LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente trekt lessen uit inkoopactie: 25.000 led-lampen voor inwoners Roosendaal
© René van den Berg | Dreamstime.com

Gemeente trekt lessen uit inkoopactie: 25.000 led-lampen voor inwoners Roosendaal

Roosendaal heeft de belangrijkste lessen gepresenteerd van de inkoopactie die de gemeente organiseerde voor haar inwoners. Inwoners kochten 25.000 led-lampen, met name lampen die niet standaard te koop zijn.

De inkoopactie led-lampen in Roosendaal kende een eenvoudige formule: een toegestuurde kortingsbon voor Regeling Reductie Energiegebruik (RRE-)subsidie van de Rijksoverheid kan bij bestelling van led-lampen meteen verzilverd worden. Daarnaast zorgde de gemeente voor een zoekmachine, om met 4 tot 6 klikken de juiste led-lamp te bestellen. De RRE beoogt huiseigenaren kleine energiebesparende maatregelen in huis te laten nemen zoals het plaatsen van radiatorfolie, tochtstrips, led-lampen en tochtwerende brievenbussen. De regeling wordt overal anders aangepakt. Sommige gemeenten delen standaardenergiebesparingsboxen uit met daarin een led-peertje, kogeltje en kaarsje om huiseigenaren te overtuigen dat led-lampen prima werken.

Winst uit je woning
De gemeente Roosendaal heeft het heel anders aangepakt, in samenwerking met Winst uit je woning, vooral bekend van collectieve inkoopacties van bijvoorbeeld zonnepanelen. Binnen 2 weken zijn er – bij verschillende leveranciers – door 1.700 huiseigenaren in Roosendaal ruim 25.000 led-lampen besteld voor een bedrag van 120.000 euro; 40 procent van de aangevraagde subsidie voor led-lampen.

De formule was eenvoudig: de toegestuurde kortingsbon voor de RRE-subsidie kon bij de bestelling van de led-lampen meteen verzilverd worden en er werd een door LedAdvisor ontwikkelde zoekmachine gebruikt zodat huiseigenaren zonder kennis de led-lamp waar ze naar op zoek waren konden bestellen.

115 verschillende typen
In Roosendaal bleken consumenten 115 verschillende typen led-lampen te bestellen uit een aanbod van 125 producten. Analyse van die verkopen leert dat met een portfolio van 50 in plaats van 125 led-lampen weliswaar 80 procent van het volume kan worden geadresseerd, maar slechts 50 procent van de waarde. In die resterende 20 procent zitten immers veel duurdere led-lampen; bijvoorbeeld AR111, PAR30/38, Philinea-lampen, R80 reflectorlampen, Rs7, TL 150 centimeter.

De helft van de RRE-subsidie in Roosendaal wordt dus aangewend om consumenten te helpen led-lampen aan te schaffen die ze doorgaans niet kunnen vinden in de reguliere verkoopkanalen. Het vinden van peertjes, kogeltjes, kaarsjes en GU10 lukt de meeste consumenten zelf wel bij de IKEA, de Action, het Kruidvat of de lokale supermarkt. 

Nu in LED Magazine

september 2020

Steeds meer armatuurfamilies Zhaga gecertificeerd: standaardisatie interfaces in verlichting moet belofte smart cities waarmaken Kromwijk Elektro is booming: ‘De led-transitie heeft een enorme impact op ons vak’ Rob van Heur over...
Vacatures
XAL / Wever & Ducré via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Accountmanager/ Lichtadviseur bij XAL

XAL staat voor een dynamische werkomgeving die nog volop in de groei is. Prestatie is een belangrijk component en biedt een goede drijfveer om volop aan de slag te gaan bij dit mooie internationale bedrijf gefocust op licht, lichtdesign en...
Fulltime (40 uur) - Amsterdam
RENA Electronica via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Manager Sales & Marketing Slimme Electronica en LED-verlichting

Als commercieel directeur (slimme electronica en LED-verlicht) realiseer je de salesdoelstelingen en stuur je de afdeling Sales en Marketing aan. Je vertaalt de Rena strategie naar een strategisch en operationeel salesplan. Samen met het team...
Fulltime (40 uur) - Zundert
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!