LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rijk stelt 70 miljoen euro beschikbaar voor Regeling Reductie Energiegebruik Woningen
© GroenWest

Rijk stelt 70 miljoen euro beschikbaar voor Regeling Reductie Energiegebruik Woningen

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stelt 70 miljoen euro beschikbaar voor de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) om huurder en woningeigenaren te helpen verduurzamen.

De RREW is een vervolg op de succesvolle Regeling Reductie Energiegebruik (RRE) waaraan ruim 220 gemeenten deelnamen; zo werden in Roosendaal 25.000 led-lampen gekocht door de inwoners.

Helft moet huurwoning zijn
De RREW is op 16 november geopend en gaat over kleine en snel te realiseren energiebesparende maatregelen die bewoners zelf in huis kunnen nemen. Het gaat hierbij om het aanbrengen van radiatorfolie, led-lampen, tochtstrips en waterbesparende douchekoppen. Daarnaast gaan de gemeenten voorlichting geven over isolatie en andere energiebesparende maatregelen die zichzelf snel terugverdienen.

Nieuw in de RREW (ten opzichte van de RRE-regeling) is onder andere dat minstens de helft van het totaal aantal woningen (waarvoor subsidie wordt aangevraagd) huurwoningen moet zijn. Verder mogen gemeenten samenwerken om tot een aanvraag te komen, maar elke gemeente moet haar eigen aanvraag indienen.

De aanvragen gaan op basis van het principe ‘first come, first serve’. Gemeenten hebben tot en met 1 maart 2021 om voorstellen voor projecten in te dienen. De projecten kunnen tot uiterlijk 31 juli 2022 uitgevoerd worden.

Nu in LED Magazine

maart 2021

Techniek Nederland slaat handen ineen met hele lichtketen: nieuwe richtlijn gewenst voor realisatie eigentijdse lichtinstallaties Intelligente lamp voor ouderen en ouderenzorg: Nobi voorkomt en herkent val, alarmeert en maakt ook nog een praatje...
Vacatures
MEGAMAN zoekt:

Accountmanager LED Verlichting

MEGAMAN behoort al sinds 1994 tot één van de meest toonaangevende bedrijven in LED technologie. Met een breed assortiment professionele en consument gerichte verlichting op TOP niveau bediend MEGAMAN haar klanten wereldwijd. Megaman...
Fulltime (40 uur) - Almere, 1355 EA, 9
DEKRA Certification B.V. zoekt:

Test Engineer Lighting

Wat ga je doen Elke dag ben je bezig om de nieuwste innovaties te toetsen. Dat is wat je gaat doen als Test Engineer. We nemen je mee in de wondere wereld van Consumer Safety binnen de DEKRA organisatie. Binnen Consumer Safety werken wij met...
Fulltime (40 uur) - Meander 1051, 6825 MJ Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!