LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Wijzigingen Ecodesign en Energy Labeling goedgekeurd door de EU-lidstaten
© VanderWolfImages | Dreamstime.com

Wijzigingen Ecodesign en Energy Labeling goedgekeurd door de EU-lidstaten

De Europese Landen hebben gestemd over wijzigingen ten aanzien van de verschillende eisen in de regelgeving inzake Ecodesign en Energy Labeling voor lichtbronnen.

LightingEurope, de stem van de verlichtingsindustrie in Brussel, evalueert nu de resultaten met de expertgroep van de leden. De officiële publicatie van de geactualiseerde verordeningen wordt verwacht in het late voorjaar van 2021.

Vanaf 1 september 2021
De Europese regelgeving voor Ecodesign en Energy Labeling is in december 2019 gepubliceerd en nieuwe gerelateerde eisen zijn sindsdien bekendgemaakt. Het stopzetten van het energielabel voor armaturen geldt al sinds december 2019. Het grootste deel van de regels voor Ecodesign en Energy Labeling is vanaf 1 september 2021 van toepassing. LightingEurope, de vertegenwoordiger van de Europese verlichtingssector in Brussel, publiceerde een set richtlijnen aangaande de wetgeving voor haar achterban. Dit om bedrijven te helpen de nieuwe complexe regels te begrijpen en toe te passen op hun producten, en om markttoezichtautoriteiten te helpen deze af te dwingen. Afgelopen oktober werd daarbij een nieuwe versie gepresenteerd.

Volgende stappen
Deze maand hebben de Europese landen gestemd over amendementen op de verschillende eisen in de regelgeving inzake Ecodesign en Energy Labeling voor lichtbronnen. LightingEurope heeft de voorlopige informatie over de aangenomen wijzigingen ontvangen. Die hebben voornamelijk betrekking op technische criteria voor lichtbronnen, de geleidelijke afschaffing of vrijstellingen van sommige producten en de definitie van ‘vervuilende producten’. Meer in detail betreffen ze de stroboscopische effectvereisten (SVM) voor de belangrijkste led-lampen, podiumverlichtingslampen, infraroodwarmtelampen en voorschriften voor armaturen. Verdere details, ook met betrekking tot etikettering, moeten de komende dagen bekend worden gemaakt bij LightingEurope en haar leden.

Nadat het officiële wijzigingsdocument op een website van de Europese Commissie is gepubliceerd, begint een controleperiode voor het Europees Parlement en de Europese Raad. Als er geen bezwaren zijn van deze instellingen, wordt de publicatie van de geactualiseerde verordeningen in het Publicatieblad van de EU momenteel verwacht voor het late voorjaar van 2021. De meeste eisen zijn van toepassing vanaf 1 september 2021.

Nu in LED Magazine

september 2021

Peter Hanselaer wil naar een algemeen “imaging” gebaseerd lichtkwaliteitsmodel | ‘Kunnen we meten wat we zien?’ NMBS vervangt 15.110 lampen op Antwerpen-Centraal met led: ‘Het is alleen al een kunst om de goede...
Vacatures
SLV Nederland zoekt:

Accountmanager regio Oost Nederland

SLV Nederland is een snel groeiende verlichtingsfirma die deel uitmaakt van een internationale groep gevestigd in Duitsland. SLV biedt innoverende oplossingen voor binnen- en buitenverlichting aan installateurs, architecten en...
Fulltime (40 uur) - Oost Nederland
Thal Technologies zoekt:

Sale Engineer LED

Sale Engineer LED Thal Technologies is een groeiend, dynamisch en technisch bedrijf in hoogwaardige technische ‘performance materials’ en produceert high-end industriële LED modules. Wij zijn op zoek naar een Sale Engineer LED...
Fulltime (40 uur) - Almere, 1333MS 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!