LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Gilze en Rijen wint Smart Lighting Award 2020
© Luminext

Gemeente Gilze en Rijen wint Smart Lighting Award 2020

De gemeente Gilze en Rijen heeft de Smart Lighting Award 2020 gewonnen. De gemeente wint deze onderscheiding vanwege de prestaties op het gebied van energiebesparing met slimme openbare verlichting.

In de periode 2018-2019 is bijna 60 procent van de circa 8.000 lampen vervangen door led-verlichting die is voorzien van smartlighting-technologie voor het op afstand beheren, dimmen en monitoren van het verlichtingsareaal. Daarmee is het energieverbruik met 37 procent gereduceerd en zijn de energiebesparingsdoelstellingen voor openbare verlichting volgens het Energieakkoord 2030 gerealiseerd.


Directeur Robert Tissing van Luminext overhandigde de Smart Lighting Award 2020 aan wethouder Ariane Zwarts en projectbegeleider Eduard Kniknie.

Duurzaamheidsdoelstellingen en efficiëntiedoelen lagen voor Gilze en Rijen ten grondslag aan de beslissing om op grote schaal de conventionele straatverlichting te vervangen door slimme led-verlichting. De vervanging is in korte tijd gerealiseerd om zo snel mogelijk te kunnen profiteren van energiebesparing, minder lichthinder en geautomatiseerde onderhoudsprocessen.

Nu alle openbare verlichting in de gemeente wordt beheerd, aangestuurd en gemonitord in het telemanagement-softwareplatform en de verlichting alleen voluit brandt als dat nodig is, werkt de gemeente aan het geautomatiseerd uitvoeren van storings- en onderhoudsprocessen. Zo sturen de slimme lichtmasten automatisch een melding naar het beheerplatform zodra er een defect is. Omdat de herstelopdracht automatisch wordt doorgezet naar de aannemer, wordt de storing snel opgelost, met een borging van de verkeersveiligheid en tevreden inwoners als gevolg.

Nu in LED Magazine

december 2020

Lightronics pakt draad weer op na verwoestende brand: ‘Ik zag mijn levenswerk in rook opgaan’ John de Joode nieuwe president ELEA: ‘We zijn het belang van de kwaliteit van licht uit het oog verloren tijdens de...
Vacatures
VSA Via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst - Verlichting & Sensorentechniek - Van Spijk Agenturen

Binnen deze dynamische functie ben je als binnendienstmedewerker verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten en de (marketing) ondersteuning van het portfolio verlichting en sensorentechniek (Steinel). Je draagt zorg voor het uitbrengen van offertes,...
Fulltime (40 uur) - Oirschot
Louis Poulsen - via Agent251 zoekt:

Area Sales Manager Projecten

Om de positie van het Deense toonaangevende verlichtingsmerk Louis Poulsen op de Belgische projectmarkt te versterken en verder uit te bouwen met focus op binnenverlichting, is er een vacature voor een Area Sales Manager Projecten (m/v) De...
Fulltime (40 uur) - België
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!