LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
WaterVision plaatst led-verlichting bij waterpark Plopsaqua Landen-Hannuit
© WaterVision

WaterVision plaatst led-verlichting bij waterpark Plopsaqua Landen-Hannuit

WaterVision heeft led-verlichting geleverd voor zwemparadijs Plopsaqua Landen-Hannuit. Het waterpark behoort tot de Plopsa-groep en functioneert ook als gemeentezwembad voor Hannuit en Landen.

Het gloednieuwe zwemparadijs is gelegen op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië. Het 25 miljoen euro kostende complex werd grotendeels gedecoreerd in de stijl van Studio 100-figuurtje Maya de Bij.

Algehele verlichting
Plopsaqua Landen-Hannuit bestaat uit 3 grote glijbanen, een golfslagbad, een stroomversnelling, bubbelbaden, een buitenzwembad, een peuterbad rond clown Bumba, een waterspeelplaats, een ligweide en een sauna. Het waterpark heeft een oppervlakte van 4.800 vierkante meter.

WaterVision heeft het park voorzien van led-verlichting. Het CrystalColor-verlichtingssysteem zorgt voor de algehele verlichting, waarbij de verschillende objecten prachtig worden uitgelicht. Onder andere de Maya Tree, de Honeycomb, de Lazy River, de Rock Wall, de Waterfall en nog meer objecten komen beter tot hun recht. ‘De verlichting is met zorg uitgezocht en zorgt niet alleen voor een prachtige sfeer, maar maakt de beleving echt compleet’, stelt Pieter Dewaegeneere, technical investmentmanager van Plopsa.

Opgehangen in raster
De verlichting is in een raster opgehangen en iedere afzonderlijke lamp is aangepast aan de ophangpositie ten opzichte van het aan te schijnen of uit te lichten object. Zo wordt er veelvuldig gevarieerd met uitstralingshoeken en kleuren om een zo optimaal mogelijk effect en beleving te krijgen. De ophangpositie van de verlichting maakt hierdoor niet meer uit. De pigmenten van de objecten worden geaccentueerd, doordat de lichtkleur is aangepast aan het specifieke object.

Dewaegeneere: ‘De ervaring die wij eerder hebben opgedaan in Plopsa de Panne met WaterVision en hun werkwijze heeft zwaar meegewogen in de keuze. De planning van de elektrische installatie wordt eenvoudig en kan lang voordat alle objecten bekend zijn, worden gemaakt. Als er iets aan het park verandert, dan wordt alleen de samenstelling van enkele lampen aangepast.’

In het horecagedeelte en het centrale zitgedeelte is ook verlichting uit de CrystalColor gebruikt. De wildwaterbanen en de zwembaden zijn voorzien van onderwaterverlichting uit de succesvolle WV15-serie. Dit uiterst platte armatuur zorgt voor uitstekend licht en is volledig afgestemd op de verlichting boven water, zodat de beleving compleet wordt gemaakt.

Nu in LED Magazine

december 2020

Lightronics pakt draad weer op na verwoestende brand: ‘Ik zag mijn levenswerk in rook opgaan’ John de Joode nieuwe president ELEA: ‘We zijn het belang van de kwaliteit van licht uit het oog verloren tijdens de...
Vacatures
Schréder via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Business Development Manager - Industrie-, en Terreinverlichting

Business Development Manager - Industrie-, en Terreinverlichting bij Schréder Voor onze nieuwe Business Unit gericht op de Industriële sector zijn wij op zoek naar een zelfstandige en pro-actieve: Business Development Manager -...
Fulltime (40 uur) - Utrecht
LumiParts - via Agent251 zoekt:

Accountmanager New Business

Bij het jonge en ambitieuze verlichtingsbedrijf Lumi Parts is een vacature voor een Accountmanager New Business die buiten de gebaande paden projectverkopen gaat realiseren. Jij ziet kansen om via interieur ontwerpers, elektrotechnische...
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!