LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Liander rolt in 15 gemeenten Zuid-Holland slimme openbare verlichting uit
© Liander

Liander rolt in 15 gemeenten Zuid-Holland slimme openbare verlichting uit

Netbeheerder Liander rolt in 15 gemeenten in Zuid-Holland de komende periode een nieuw digitaal systeem uit om de straatverlichting flexibeler te kunnen besturen.

In de 15 gemeenten in Zuid-Holland waar Liander netbeheerder is, worden de komende weken de laatste oude besturingskastjes vervangen. ​ Eerder gebeurde dit al in Friesland.

Overdag branden
Liander roept nu de hulp in van de inwoners om mee te helpen oude kastjes op te sporen. Op plaatsen waar deze nog aanwezig zijn, blijft de straatverlichting overdag branden. Dit kan dan worden doorgegeven aan de gemeente, net als bij een normale storing aan de straatverlichting.

Op dit moment stuurt Liander de straatverlichting in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar, Zoeterwoude en Zuidplas centraal aan met behulp van een zogenaamd ToonFrequent-signaal. Dit signaal wordt 2 keer per dag verstuurd via de elektriciteitsnetten.

Achterhaald
Liander krijgt via de gemeente de meldingen door. Monteurs van Liander gaan op basis van deze meldingen de laatste kastjes vervangen. De periode waarin de straatverlichting overdag wordt aangezet, duurt tot vrijdag 5 februari. Op 1 april stopt het ToonFrequent-signaal van Liander voor de openbare verlichting in Zuid-Holland definitief.

Door de digitalisering van de energienetten is het doorgeven van dit signaal inmiddels achterhaald. Nieuwe digitale technologie is betrouwbaarder en biedt meer mogelijkheden. Zo kunnen gemeenten zelf de openbare verlichting per gebied gaan besturen. Hiermee kunnen ze energie besparen en de veiligheid op straat verhogen.

Nu in LED Magazine

december 2020

Lightronics pakt draad weer op na verwoestende brand: ‘Ik zag mijn levenswerk in rook opgaan’ John de Joode nieuwe president ELEA: ‘We zijn het belang van de kwaliteit van licht uit het oog verloren tijdens de...
Vacatures
Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Lichtplan Adviseur & Lighting designer

Functie omschrijving Lichtplan Adviseur & Lighting designer Ter versterking van de binnendienst van onze opdrachtgever in de lichttechniek zoeken wij een zelfstandige: Licht Adviseur & Lighting designer Met je grote...
Fulltime (40 uur) - Regio Dordrecht, Moerdijk
Schréder via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Business Development Manager - Industrie-, en Terreinverlichting

Business Development Manager - Industrie-, en Terreinverlichting bij Schréder Voor onze nieuwe Business Unit gericht op de Industriële sector zijn wij op zoek naar een zelfstandige en pro-actieve: Business Development Manager -...
Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!