LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TrendForce: wereldwijde vraag naar led’s zal zich in 2021 herstellen
© Signify

TrendForce: wereldwijde vraag naar led’s zal zich in 2021 herstellen

De coronapandemie heeft in 2020 een substantiële impact gehad op de led-industrie. Het heeft geresulteerd in een aanzienlijke daling van de marktvraag en omzet naar ruim 15 miljard Amerikaanse dollar.

Dat is volgens marktonderzoeksbureau TrendForce een daling van 10 procent op jaarbasis. Hoewel de daling een omvang van historische proporties kent, zal volgens de onderzoekers de marktvraag op de lange termijn herstellen. In 2021 wordt een omzet van 15,7 miljard Amerikaanse dollar verwacht.

Nieuwe normaal
TrendForce geeft aan dat, vanwege de grote verscheidenheid aan led-toepassingen, de mate van herstel in elke branche varieert. Met betrekking tot traditionele achtergrondverlichtingstoepassingen is de vraag naar consumentenelektronica – zoals tablets en notebooks – omhooggeschoten naar aanleiding van het ‘nieuwe normaal’ in de vorm van thuiswerken en onderwijs op afstand.

Tuinbouw en auto
Met betrekking tot led’s voor gebruik in algemene verlichtingstoepassingen is de vraag enorm gedaald als direct gevolg van de coronapandemie. De vraagdaling naar commerciële verlichting en openbare verlichting vielen daarbij volgens Trendforce het meest op.

Tegelijkertijd is de vraag naar tuinbouwverlichting enorm gegroeid. Een ander marktsegment, dat van autoverlichting, deelt in de malaise van de autosector. De autoverkopen zijn in 2020 namelijk gestagneerd, wat ook gevolgen heeft voor het segment van led-autoverlichting. De marktonderzoekers van TrendForce verwachten echter wel dat de omzet van led-verlichting in de auto-industrie naar verwachting terug zal keren naar een niveau van 2,6 miljard Amerikaanse dollar in 2021.

Nu in LED Magazine

december 2020

Lightronics pakt draad weer op na verwoestende brand: ‘Ik zag mijn levenswerk in rook opgaan’ John de Joode nieuwe president ELEA: ‘We zijn het belang van de kwaliteit van licht uit het oog verloren tijdens de...
Vacatures
Norton - Spaapen Handelsmij. - via Agent251 zoekt:

Accountmanager LED & Lichttechniek - West Nederland

In het verkoopteam van Spaapen, leverancier van het verlichtingsmerk Norton, is een vacature ontstaan voor een Accountmanager LED en Lichttechniek in de regio West Nederland, die een persoonlijke bijdrage gaat leveren aan het uitbouwen van...
Fulltime (40 uur) - Randstad
SITECO via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

BENELUX Sales Manager Lighting

Job description BENELUX Sales Manager - Logistics | Outdoor | Retail | Industry For the SITECO Benelux team we're looking for a Sales Manager to drive sales and lead the team of three experienced Account Managers to sustainable growth of...
Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!