LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TrendForce: wereldwijde vraag naar led’s zal zich in 2021 herstellen
© Signify

TrendForce: wereldwijde vraag naar led’s zal zich in 2021 herstellen

De coronapandemie heeft in 2020 een substantiële impact gehad op de led-industrie. Het heeft geresulteerd in een aanzienlijke daling van de marktvraag en omzet naar ruim 15 miljard Amerikaanse dollar.

Dat is volgens marktonderzoeksbureau TrendForce een daling van 10 procent op jaarbasis. Hoewel de daling een omvang van historische proporties kent, zal volgens de onderzoekers de marktvraag op de lange termijn herstellen. In 2021 wordt een omzet van 15,7 miljard Amerikaanse dollar verwacht.

Nieuwe normaal
TrendForce geeft aan dat, vanwege de grote verscheidenheid aan led-toepassingen, de mate van herstel in elke branche varieert. Met betrekking tot traditionele achtergrondverlichtingstoepassingen is de vraag naar consumentenelektronica – zoals tablets en notebooks – omhooggeschoten naar aanleiding van het ‘nieuwe normaal’ in de vorm van thuiswerken en onderwijs op afstand.

Tuinbouw en auto
Met betrekking tot led’s voor gebruik in algemene verlichtingstoepassingen is de vraag enorm gedaald als direct gevolg van de coronapandemie. De vraagdaling naar commerciële verlichting en openbare verlichting vielen daarbij volgens Trendforce het meest op.

Tegelijkertijd is de vraag naar tuinbouwverlichting enorm gegroeid. Een ander marktsegment, dat van autoverlichting, deelt in de malaise van de autosector. De autoverkopen zijn in 2020 namelijk gestagneerd, wat ook gevolgen heeft voor het segment van led-autoverlichting. De marktonderzoekers van TrendForce verwachten echter wel dat de omzet van led-verlichting in de auto-industrie naar verwachting terug zal keren naar een niveau van 2,6 miljard Amerikaanse dollar in 2021.

Nu in LED Magazine

juni 2021

Praktijkrichtlijn daglicht in gebouwen in de maak: ‘NEN-EN 17037 slaat brug tussen de bouwkolom en lichtspecialisten’ Gunneman: lichttoepassing in extreme en veeleisende omstandigheden | ‘In het lichtplan 2.0 komen kwaliteit...
Vacatures
DMLUX zoekt:

Lichtadviseur Projecten

DMLUX is een gespecialiseerd Nederlands producent en importeur en levert sinds 2000 kwalitatieve verlichtingsproducten. Wij hebben zelf controle over de productie, verscheping en distributie. We hanteren hoge kwaliteitsstandaarden om onze klanten...
32-40 uur - Apeldoorn ( 7324AT, 200)
Opple Lighting Via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Regional Account Manager Lighting - Noord-West Nederland

Om de markt van Opple Lighting in Nederland verder te ontwikkelen zijn wij op zoek naar een:  Regional Account Manager Lighting - Noord-West Nederland. Ben jij die enthousiaste sales professional die met veel drive en passie de bestaande...
Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!