LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EcoDim presenteert verbeterde dimmodule ECO-DIM.02

EcoDim presenteert verbeterde dimmodule ECO-DIM.02

EcoDim heeft de dimmermodule ECO-DIM.02 verbeterd. Voor meer degelijkheid is de dimmer-as van kunststof vervangen door metaal. Ook is er meer ruimte in de inbouwdoos gecreëerd.

Al jarenlang is de universele led-dimmer ECO-DIM.02 volgens het bedrijf populair onder elektrotechnische installateurs, dankzij de dimbaarheid, lichtstabiliteit, het aansluitvermogen van 0 tot 150-watt-led en de toepasbaarheid achter alle bekende merken afdekmateriaal.

Ruimte voor verbetering
‘Maar er is altijd ruimte voor verbetering. En dat is nu doorgevoerd, dankzij nuttige feedback uit de professionele markt’, aldus het bedrijf.

Voor meer degelijkheid is de kunststof van de dimmer-as vervangen door metaal. Dankzij de dubbele L-aansluiting is nu een doorverbinding van de fasedraad mogelijk. Hiermee kan bijvoorbeeld de led-dimmer worden doorverbonden naar een naastgelegen stopcontact.

Soft-startsysteem
Het soft-startsysteem zorgt ervoor dat de led-lampen op de laatst gebruikte dimstand aangezet kunnen worden. Zo ontstaat er altijd een rustige opstart van de lampen en wordt een eventuele ‘flits’ van 100 procent licht voorkomen.

Een veelgehoord issue uit de markt is volgens het bedrijf de ruimte in de inbouwdoos. Om meer ruimte te creëren, zijn de (veelal ongebruikte) inbouwklemmen verwijderd, waardoor de inbouwdiepte van 32 millimeter naar 24,9 millimeter is verkleind. Dankzij deze kleine inbouwdiepte is het nog gebruiksvriendelijker om de ECO-DIM.02 in (zelfs krappe) inbouwdozen te installeren.

Vaak werd gevraagd of de ECO-DIM.02 ook zonder afdekmateriaal geleverd kon worden, omdat men met vaste A-merken schakelmateriaal werkt en het meegeleverde afdekmateriaal werd weggegooid. Daarom wordt de verbeterde led-dimmer zonder afdekmateriaal geleverd. Tevens is in het kader van milieuvriendelijkheid de verpakking volledig plasticvrij gemaakt.

Nu in LED Magazine

december 2020

Lightronics pakt draad weer op na verwoestende brand: ‘Ik zag mijn levenswerk in rook opgaan’ John de Joode nieuwe president ELEA: ‘We zijn het belang van de kwaliteit van licht uit het oog verloren tijdens de...
Vacatures
Internova Professional Lighting BV zoekt:

Marketing & Sales medewerker

Als  Marketing & Sales medewerker  in ons jonge team voeg jij waarde toe aan de manier waarop wij ons als organisatie profileren naar de buitenwereld. Je houdt je bezig met het complete marketing pakket binnen Internova, van het...
32-40 uur - Breda, 4838GZ, 0765205566
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!