LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Chess: lichtbesturing Mymesh komt in aanmerking voor Energie-investeringsaftrek
© Chess

Chess: lichtbesturing Mymesh komt in aanmerking voor Energie-investeringsaftrek

De draadloze lichtbesturing Mymesh van Chess komt sinds 1 januari 2021 in aanmerking voor Energie-investeringsaftrek (EIA). Het bedrijf meldt dat het hiertoe bij de overheid ingediende voorstel is gehonoreerd.

Ondernemers in energiezuinige bedrijfsmiddelen en duurzame-energietechnieken kunnen gebruikmaken van de EIA-regeling. Dit geldt voor duidelijk omschreven investeringen (specifiek) én voor maatwerkinvesteringen (generiek) die een forse energiebesparing opleveren. Voor die investeringen kunnen zij 45,5 procent van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Belangrijke voorwaarde voor EIA is dat de investering voldoet aan de codeomschrijving op de geldende Energielijst.

Energielijst 2021
Het voorstel van Chess, om draadloze lichtbesturing op te nemen in de Energielijst 2021, is gehonoreerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hiermee komt Mymesh in aanmerking voor de aftrek.

Draadloze lichtbesturingssystemen kunnen worden gemeld onder code 210502b. De achterliggende berekeningen van de Energielijst 2021 zijn gemaakt op basis van grote projecten in de afgelopen 12 maanden. Hierbij zat de besparing, die gerealiseerd werd door alleen slimme lichtsturing, rond de 60 procent. Een upgrade van conventionele verlichting naar led bracht de totale besparing richting de 90 procent.

Draadloze lichtbesturingscomponenten
Onder code 210502b vallen de draadloze lichtbesturingscomponenten die geïntegreerd zijn in een verlichtingsarmatuur. Hierdoor komt Mymesh in aanmerking voor de regeling. Mymesh wordt namelijk geïntegreerd in het armatuur en stuurt hier de driver aan.

Onder code 210502a vallen de externe, draadloze licht- of bewegingssensoren die niet in een verlichtingsarmatuur zijn geïntegreerd. Binnen het Mymesh-ecosysteem vallen hier de batterij-gevoede sensoren onder. Het maximuminvesteringsbedrag dat in aanmerking komt voor de EIA bedraagt 150 euro per externe licht- of bewegingssensor.

Nu in LED Magazine

december 2020

Lightronics pakt draad weer op na verwoestende brand: ‘Ik zag mijn levenswerk in rook opgaan’ John de Joode nieuwe president ELEA: ‘We zijn het belang van de kwaliteit van licht uit het oog verloren tijdens de...
Vacatures
Internova Professional Lighting BV zoekt:

Marketing & Sales medewerker

Als  Marketing & Sales medewerker  in ons jonge team voeg jij waarde toe aan de manier waarop wij ons als organisatie profileren naar de buitenwereld. Je houdt je bezig met het complete marketing pakket binnen Internova, van het...
32-40 uur - Breda, 4838GZ, 0765205566
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!