LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TrendForce: markt voor led-verlichting groeit met 5,1 procent in 2021
© SLV

TrendForce: markt voor led-verlichting groeit met 5,1 procent in 2021

De wereldwijde markt voor led-verlichting groeit in 2021 met 5,1 procent in 2021. Dat voorspellen de onderzoekers van TrendForce in het rapport ‘2021 Global LED Lighting Market Outlook’.

Op korte termijn wordt volgens de onderzoekers door de snelle verspreiding van het coronavirus de wereldwijde vraag naar en het gebruik van led-verlichting enigszins onderdrukt.

Economie stimuleren
Om de negatieve effecten op de economische groei echter te verzachten, nemen regeringen over de hele wereld maatregelen om de economie te stimuleren door middel van fiscale stimuleringsmaatregelen en monetair versoepelingsbeleid. De verlichtingsindustrie zal volgens TrendForce profiteren van het overheidsbeleid, aangezien de vraag naar led-verlichting sterk gecorreleerd is aan de macro-economische ontwikkeling.

Tijdens de epidemie is de vraag naar residentiële verlichting volgens TrendForce bovendien niet afgenomen, maar juist toegenomen.

Dim- en regelarmaturen
Daarnaast worden led-verlichtingsproducten doorontwikkeld tot digitale, intelligente dim- en regelarmaturen. De marktmotoren van de toekomstige verlichtingsindustrie zijn volgens Trendforce voornamelijk afkomstig van hogere energie-efficiëntie, lagere kosten, lichter gewicht, kleinere afmetingen, eenvoudiger te installeren verlichtingsapparatuur en handigere intelligente bediening. Met de ontwikkeling van Internet of Things (IoT)-technologie zal intelligente besturing een belangrijke motor zijn voor de toekomstige markt.

Nu in LED Magazine

juni 2021

Praktijkrichtlijn daglicht in gebouwen in de maak: ‘NEN-EN 17037 slaat brug tussen de bouwkolom en lichtspecialisten’ Gunneman: lichttoepassing in extreme en veeleisende omstandigheden | ‘In het lichtplan 2.0 komen kwaliteit...
Vacatures
LuxImprove BV zoekt:

Ervaren verkoper buitendienst

Ben jij een persoon die een ruimte binnenloopt en meteen bedenkt hoe je de omgeving kunt verbeteren met de juiste toepassing van licht? Heb je veel ervaring met de acquisitie, verkoop en realisatie van allerlei verlichtingsprojecten? Dan zijn wij op...
Fulltime (40 uur) - Weihoek 10D 4416 PX Kruiningen
Schréder zoekt:

Smart City Solutions Expert - Benelux

Job description: Schréder has a century-long tradition of innovation and entrepreneurial spirit, with an ultimate focus on creating meaningful moments for people in public spaces. In 2019, we started creating the future of LightabilityTM by...
Fulltime (40 uur) - Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!