LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TrendForce: markt voor led-verlichting groeit met 5,1 procent in 2021
© SLV

TrendForce: markt voor led-verlichting groeit met 5,1 procent in 2021

De wereldwijde markt voor led-verlichting groeit in 2021 met 5,1 procent in 2021. Dat voorspellen de onderzoekers van TrendForce in het rapport ‘2021 Global LED Lighting Market Outlook’.

Op korte termijn wordt volgens de onderzoekers door de snelle verspreiding van het coronavirus de wereldwijde vraag naar en het gebruik van led-verlichting enigszins onderdrukt.

Economie stimuleren
Om de negatieve effecten op de economische groei echter te verzachten, nemen regeringen over de hele wereld maatregelen om de economie te stimuleren door middel van fiscale stimuleringsmaatregelen en monetair versoepelingsbeleid. De verlichtingsindustrie zal volgens TrendForce profiteren van het overheidsbeleid, aangezien de vraag naar led-verlichting sterk gecorreleerd is aan de macro-economische ontwikkeling.

Tijdens de epidemie is de vraag naar residentiële verlichting volgens TrendForce bovendien niet afgenomen, maar juist toegenomen.

Dim- en regelarmaturen
Daarnaast worden led-verlichtingsproducten doorontwikkeld tot digitale, intelligente dim- en regelarmaturen. De marktmotoren van de toekomstige verlichtingsindustrie zijn volgens Trendforce voornamelijk afkomstig van hogere energie-efficiëntie, lagere kosten, lichter gewicht, kleinere afmetingen, eenvoudiger te installeren verlichtingsapparatuur en handigere intelligente bediening. Met de ontwikkeling van Internet of Things (IoT)-technologie zal intelligente besturing een belangrijke motor zijn voor de toekomstige markt.

Nu in LED Magazine

december 2020

Lightronics pakt draad weer op na verwoestende brand: ‘Ik zag mijn levenswerk in rook opgaan’ John de Joode nieuwe president ELEA: ‘We zijn het belang van de kwaliteit van licht uit het oog verloren tijdens de...
Vacatures
Internova Professional Lighting BV zoekt:

Marketing & Sales medewerker

Als  Marketing & Sales medewerker  in ons jonge team voeg jij waarde toe aan de manier waarop wij ons als organisatie profileren naar de buitenwereld. Je houdt je bezig met het complete marketing pakket binnen Internova, van het...
32-40 uur - Breda, 4838GZ, 0765205566
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!