LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Monulights onthult verlichte grafsteen op zonne-energie

Monulights onthult verlichte grafsteen op zonne-energie

Monulights heeft een grafmonument gepresenteerd dat werkt op zonne-energie. Zodra de schemering invalt, wordt de grafsteen verlicht. Het is ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft.

Ondernemer Guus Sanstra zocht voor het product de samenwerking met de technische universiteit. 

Handgemaakt
Ieder grafmonument wordt met de hand gemaakt op basis van de wensen van de nabestaanden. Zij kunnen zelf de vorm, afbeelding, opschrift en stijl kiezen. Het op maat gemaakte zonnepaneel en de accu, die ingebouwd zijn, slaan overdag energie op. Al bij zachte schemering gaat de verlichting automatisch aan. Bewolkte dagen zijn geen probleem dankzij het accupakket, dat voor langere tijd energie op kan slaan. Hierdoor weten mensen zeker dat het grafmonument iedere avond zacht verlicht zal worden. 

Technische uitdagingen
Bij het idee om verlichting aan te brengen in een grafmonument stuitte de ontwerper 7 jaar geleden al snel op het eerste probleem: er zijn op begraafplaatsen doorgaans geen stroompunten. Zo kwam hij op het idee om met een zonnepaneel met accu te werken. Echter, een groot zonnepaneel op een grafsteen was geen optie. In samenwerking met TU Delft werd een systeem ontwikkeld, waarna een op maat gemaakt zonnepaneel en bijpassende accu konden worden gemaakt. Er waren ook andere technische uitdagingen. Zo moest de verlichting automatisch aan- en uitgaan en het was cruciaal dat zowel het zonnepaneel als de accu vrijwel onzichtbaar verwerkt werden in het ontwerp. Daarnaast was het een vereiste dat de verlichting, ongeacht de voorraad, consistent gedimd was om de liefdevolle uitstraling te behouden. 

Nu in LED Magazine

december 2020

Lightronics pakt draad weer op na verwoestende brand: ‘Ik zag mijn levenswerk in rook opgaan’ John de Joode nieuwe president ELEA: ‘We zijn het belang van de kwaliteit van licht uit het oog verloren tijdens de...
Vacatures
Internova Professional Lighting BV zoekt:

Marketing & Sales medewerker

Als  Marketing & Sales medewerker  in ons jonge team voeg jij waarde toe aan de manier waarop wij ons als organisatie profileren naar de buitenwereld. Je houdt je bezig met het complete marketing pakket binnen Internova, van het...
32-40 uur - Breda, 4838GZ, 0765205566
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!