LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LEDVANCE lanceert Lux-O-Meter-app voor juiste verlichting thuiskantoor
© LEDVANCE

LEDVANCE lanceert Lux-O-Meter-app voor juiste verlichting thuiskantoor

Met de nieuwe ‘Lux-O-Meter’-app van LEDVANCE kunnen werknemers betrouwbaar controleren of de verlichtingssterkte op hun werkplek thuis voldoende is, zelfs zonder dure meetapparatuur.

Terwijl in kantoren een verlichtingssterkte van ten minste 500 lux verplicht of aanbevolen is, is deze thuis volgens LEDVANCE vaak slechts 100-200 lux. Op lange termijn kan dit leiden tot hoofdpijn, vermoeide ogen, gebrek aan concentratie, en vermoeidheid. Met de app kunnen werknemers nu eenvoudig en betrouwbaar testen of hun verlichting voldoende is of dat ze die moeten verbeteren. De app is nu beschikbaar voor iOS- en Android-toestellen in de respectievelijke app-stores.

Verwaarloosde verlichtingssituatie
Op gewone werkplekken bestaan er nauwkeurige specificaties voor onder meer de verlichting. De werkpleksituatie thuis wijkt echter meestal sterk af van deze normen. De LEDVANCE-app helpt nu om de vaak verwaarloosde verlichtingssituatie thuis met minimale inspanning te controleren. Kalibratiemetingen zijn uitgevoerd onder verschillende lichtomstandigheden en opgeslagen in de app. Deze compenseren de aanvankelijk onnauwkeurige ruwe gegevens van de mobieletelefoonsensoren.

In iOS-toestellen wordt de verlichtingssterkte bepaald via het camerabeeld, terwijl dit in de Android-versie gebeurt via de ingebouwde lichtsensor. Beide versies bieden een gefundeerd meetresultaat. Dit wordt door de app geëvalueerd, rekening houdend met de normatieve eisen voor werkplekken, en op een speelse manier gecommuniceerd naar de gebruiker.

Nu in LED Magazine

december 2020

Lightronics pakt draad weer op na verwoestende brand: ‘Ik zag mijn levenswerk in rook opgaan’ John de Joode nieuwe president ELEA: ‘We zijn het belang van de kwaliteit van licht uit het oog verloren tijdens de...
Vacatures
Internova Professional Lighting BV zoekt:

Marketing & Sales medewerker

Als  Marketing & Sales medewerker  in ons jonge team voeg jij waarde toe aan de manier waarop wij ons als organisatie profileren naar de buitenwereld. Je houdt je bezig met het complete marketing pakket binnen Internova, van het...
32-40 uur - Breda, 4838GZ, 0765205566
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!