LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Dendermonde vervangt laatste 75 procent oude verlichting door led-verlichting
© Fluvius

Gemeente Dendermonde vervangt laatste 75 procent oude verlichting door led-verlichting

De Vlaamse gemeente vervangt tot 2028 de laatste 75 procent van haar openbare verlichting door led-verlichting. Op dit moment wordt er in Dendermonde al 27,32 procent van de openbare verlichting verled.

Indien de gemeente de openbare verlichting binnen 10 jaar volledig zou uitrusten met led-lampen, dan zouden de verbruikskosten ieder jaar dalen en deze kosten tegen 2028 met 60 procent gereduceerd zijn.

50.000 kilogram CO²
Het CO²-verbruik zou hierbij de komende jaren elk jaar naar schatting met 50.000 kg CO² dalen. Dit past in de doelstelling om een duurzame stad te worden. In 2018 werd de focus gelegd op het verledden van de dorps- en stadskernen. In 2019 volgden de verbindingswegen tussen deze kernen.

Vanaf 2020 verving Dendermonde de grootverbruikers en de verouderde lampen die binnenkort niet langer geproduceerd worden. In het jaaractieplan 2021-2022, goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in zitting van begin februari, werd er vastgelegd welke straten er in 2021 en 2022 verled worden. Bij de keuze wordt ervoor gezorgd dat elke deelgemeente aan de beurt komt.

Nu in LED Magazine

december 2020

Lightronics pakt draad weer op na verwoestende brand: ‘Ik zag mijn levenswerk in rook opgaan’ John de Joode nieuwe president ELEA: ‘We zijn het belang van de kwaliteit van licht uit het oog verloren tijdens de...
Vacatures
Internova Professional Lighting BV zoekt:

Marketing & Sales medewerker

Als  Marketing & Sales medewerker  in ons jonge team voeg jij waarde toe aan de manier waarop wij ons als organisatie profileren naar de buitenwereld. Je houdt je bezig met het complete marketing pakket binnen Internova, van het...
32-40 uur - Breda, 4838GZ, 0765205566
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!