LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rijkswaterstaat laat SOX-lampen vervangen door SOX LEDmodule Saled

Rijkswaterstaat laat SOX-lampen vervangen door SOX LEDmodule Saled

Rijkswaterstaat heeft de conventionele SOX-lampen op de snelweg A12, ter hoogte van knooppunt Lunetten, laten vervangen door led-verlichting van Saled. De SOX- lampen zijn vervangen door de SOX LEDmodule van Saled.

In 2010 had Rijkswaterstaat een primeur met de eerste autosnelweg ter wereld met led-verlichting. Dit was op de snelweg A4 tussen knooppunt Burgerveen en de Kaagbrug.

Lijnverlichting
Ondertussen zijn er veel meer snelwegen voorzien van led. Dit keer was knooppunt Lunetten aan de beurt. De conventionele SOX-lampen zijn vervangen door de SOX LEDmodule. De module die hier is toegepast is de SFD-lijnverlichting, type SFD253. Dit type is recentelijk goedgekeurd door Rijkswaterstaat, in samenwerking met installateur Spie zijn er 133 geplaatst.

De led-module is speciaal ontwikkeld voor de bestaande SFD-, SRM- en SRS-armaturen van Philips. Tijdens de installatie van de module wordt alleen de bestaande lamp vervangen door een led-lamp, terwijl het armatuur behouden blijft. Dit wordt ook wel retrofit genoemd. Hiermee wordt kapitaalvernietiging tegengegaan en bespaart Rijkswaterstaat extra op de vervangingskosten. Daarnaast heeft de led-lamp een verwachte levensduur van 100.000 branduren, terwijl de conventionele SOX-lamp al na 12.000 branduren 20 procent uitval heeft en na 18.000 branduren 50 procent uitval. Ook beschikt de led-module over een programmeerbare Xitanium led-driver, waarmee het gebruik geoptimaliseerd kan worden. Met deze driver kunnen verschillende dimprogramma’s ingesteld worden. Hiermee kan nog een extra besparing gerealiseerd worden op rustigere tijden.

Nu in LED Magazine

december 2020

Lightronics pakt draad weer op na verwoestende brand: ‘Ik zag mijn levenswerk in rook opgaan’ John de Joode nieuwe president ELEA: ‘We zijn het belang van de kwaliteit van licht uit het oog verloren tijdens de...
Vacatures
Internova Professional Lighting BV zoekt:

Marketing & Sales medewerker

Als  Marketing & Sales medewerker  in ons jonge team voeg jij waarde toe aan de manier waarop wij ons als organisatie profileren naar de buitenwereld. Je houdt je bezig met het complete marketing pakket binnen Internova, van het...
32-40 uur - Breda, 4838GZ, 0765205566
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!