LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Oreon introduceert eerste watergekoelde multi-layer led-armatuur
© Oreon

Oreon introduceert eerste watergekoelde multi-layer led-armatuur

Oreon, Nederlandse ontwikkelaar en fabrikant van high-end led-growlights voor de glastuinbouw, heeft het eerste watergekoelde multi-layer led-armatuur geïntroduceerd: de Dutch Powerhouse Embrace.

De Dutch Powerhouse Embrace is speciaal ontwikkeld voor vertical en indoorfarming. Waar warmte en vochtigheid een belangrijke rol spelen bij meerlaagse teelt, biedt Oreon nu een actief watergekoeld led-armatuur voor een stabiel teeltklimaat.

Indoorfarming
Het armatuur is speciaal ontwikkeld voor teelten waarbij er weinig ruimte beschikbaar is tussen lamp en gewas. Dit is vaak het geval bij indoorfarming en meerlaagse rekkensystemen, maar ook steeds vaker bij ‘under gutter illumination’ waarbij de opkweek van planten ónder het gewas plaatsvindt.

De multi-layerbelichtingsmarkt is sterk in ontwikkeling. De warmte tussen de teeltlagen en de toenemende luchtvochtigheid vormen een grote uitdaging voor een stabiel teeltklimaat. De watergekoelde Embrace van Oreon biedt een oplossing; minder stralingswarmte betekent minder temperatuurschommelingen met stabiele luchtvochtigheids- en CO2-waarden tot gevolg. Daarnaast zorgt de actieve waterkoeling voor een lage bedrijfstemperatuur van de lamp, wat zowel de lichtopbrengst als de levensduur van de elektronica en led’s ten goede komt.

De Dutch Powerhouse Embrace zorgt voor een hoge lichtuniformiteit die te danken is aan de ‘wide beam optics’ en de unieke stand van de lichtbronnen. Het gevolg is een gelijkmatige belichting van een groot oppervlak en minder benodigde armaturen. De Embrace is al geschikt voor de belichting van gewassen bij een beschikbare hoogte van 35 centimeter. Door de hoge lichtoutput van meer dan 600 μmol per seconde is ook bij meer hoogte de Embrace de meest economische oplossing.

Controlefunctionaliteit
De Embrace kan worden uitgerust met een controlefunctionaliteit die het mogelijk maakt dat het spectrum en de lichtintensiteit dynamisch instelbaar zijn. Dit resulteert in een hogere kwaliteit gewas en draagt tevens bij aan efficiënt en duurzaam telen in een gecontroleerd klimaat. De Embrace is leverbaar in 3 hardwarevarianten.

Het multi-layer led-armatuur van Oreon is voorzien van een robuust ontwerp, een glazen led-cover, IP67, een lage bedrijfstemperatuur en onderhoudsgemak. De Embrace opereert op voltages van 230 tot 480 VAC; geschikt voor alle soorten elektrische installaties.

Nu in LED Magazine

december 2020

Lightronics pakt draad weer op na verwoestende brand: ‘Ik zag mijn levenswerk in rook opgaan’ John de Joode nieuwe president ELEA: ‘We zijn het belang van de kwaliteit van licht uit het oog verloren tijdens de...
Vacatures
Internova Professional Lighting BV zoekt:

Marketing & Sales medewerker

Als  Marketing & Sales medewerker  in ons jonge team voeg jij waarde toe aan de manier waarop wij ons als organisatie profileren naar de buitenwereld. Je houdt je bezig met het complete marketing pakket binnen Internova, van het...
32-40 uur - Breda, 4838GZ, 0765205566
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!