LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeenten zien eindspurt bij aanschaf led-lampen via Regeling Reductie Energiegebruik

Gemeenten zien eindspurt bij aanschaf led-lampen via Regeling Reductie Energiegebruik

In Nederlandse gemeenten heeft een ongekende eindspurt plaatsgevonden op de aanschaf van led-lampen via de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Dat meldt Berry Kock van LedAdvisor.

In de gemeente Roosendaal bestelde inmiddels 20 procent van de 16.000 aangeschreven woningeigenaren binnen 2 maanden voor zo’n 200.000 euro aan led-lampen. Per woningeigenaar was de subsidie – afhankelijk van welke webshop aangesloten was – goed voor 15 Philips & Osram led-lampen als men snel reageerde of men kreeg 7 LUEDD-lampen bij wat langer wachten.

Mond-tot-mondreclame
Een nog veel hogere response rate realiseert de gemeente Zoetermeer door een samenwerking tussen gemeente en 5 lokale ondernemers. Projectleider Melvin de Groot verwacht dat zo’n 50 procent van de 30.000 woningeigenaren voor 65 euro aan led-lampen bestelt tussen 1 januari en 31 maart: goed voor 1 miljoen euro led-omzet in 3 maanden tijd. Bij zo’n hoge participatie gaat – vertelt Melvin - ‘mond-tot-mondreclame’ werken. Zonder noemenswaardige leverproblemen, omdat gemeente en ondernemers op voorhand één lijn trokken.

Hogere reactiesnelheid
Inmiddels heeft Winst uit je woning het concept ‘Roosendaal’ bij nog eens ruim 20 andere gemeenten uitgezet. Dat leverde met 24 gemeenten binnen 2 weken nog eens 1 miljoen euro led-lampen-orders op.

Om webshops bij de implementatie van de beschikbare 100 miljoen euro RREW (red. de opvolger van de RRE vanaf 15 maart 2021) te helpen met voldoende beschikbaarheid van led-lampen werkt LedAdvisor met een aantal fabrikanten aan een overeenkomst om gemeentelijke RREW-projecten voortaan te gaan koppelen aan de forecast van fabrikanten. Wanneer de gemeente weet wanneer de led-lampenactie begint dan worden de componenten voor de led-lampen besteld, zodat de benodigde led-lampen tijdig China verlaten.

Het online bestellen van alleen led-lampen levert een ten minste 10 maal hogere reactiesnelheid op dan omslachtige cash-backacties bij bijvoorbeeld bouwmarkten, ondanks dat daar met de subsidie behalve led-lampen ook douchekoppen en radiatorfolie aangeschaft kunnen worden.

Nu in LED Magazine

december 2020

Lightronics pakt draad weer op na verwoestende brand: ‘Ik zag mijn levenswerk in rook opgaan’ John de Joode nieuwe president ELEA: ‘We zijn het belang van de kwaliteit van licht uit het oog verloren tijdens de...
Vacatures
Internova Professional Lighting BV zoekt:

Marketing & Sales medewerker

Als  Marketing & Sales medewerker  in ons jonge team voeg jij waarde toe aan de manier waarop wij ons als organisatie profileren naar de buitenwereld. Je houdt je bezig met het complete marketing pakket binnen Internova, van het...
32-40 uur - Breda, 4838GZ, 0765205566
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!