LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
3 miljoen Nederlanders installeerden in 2020 led-lampen
© LEDVANCE

3 miljoen Nederlanders installeerden in 2020 led-lampen

3 miljoen huishoudens hebben in 2020 energiezuinige verlichting in de vorm van led-lampen in hun woning aangebracht. Daarmee is het de meest toegepaste verduurzaming aan woningen in Nederland.

Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 4.000 Nederlanders.

51 procent
In 2020 heeft 51 procent van de Nederlanders duurzame aanpassingen aan de woning gedaan of laten uitvoeren. Dit komt neer op ruim 4 miljoen huishoudens die hun woning hebben verduurzaamd.

De helft van de Nederlanders heeft in 2020 de woning verduurzaamd. Per woning zijn ongeveer 4 aanpassingen gedaan. Daarmee komt het totaal op bijna 16 miljoen duurzame aanpassingen in Nederland. Gamma is de belangrijkste aankooplocatie voor verduurzamingsproducten die men zelf installeert. Hier wordt 10 procent van de aankopen gedaan. Daarna koopt men deze producten het vaakst bij Praxis, Ikea, Hornbach, Karwei, Action, bol.com of Amazon.

3 miljoen huishoudens hebben energiezuinige verlichting in hun woning aangebracht. Daarmee is dit de meest toegepaste verduurzaming aan woningen in Nederland. Daarnaast is bij 1 op de 5 (21 procent) woningen de verwarming en bij 16 procent de isolatie van de woning verduurzaamd. In mindere mate neemt men waterbesparende maatregelen (12 procent) of maakt men de ventilatie van de woning duurzamer (5 procent).

Comfort
27 procent van de huishoudens verduurzaamt de woning omdat ze comfortabeler willen wonen. Financiële motieven spelen ook een grote rol bij de keuze voor verduurzaming. 26 procent wil namelijk de energierekening verlagen en 21 procent ziet het als een goede investering in de woning. 20 procent kiest voor verduurzaming wanneer er al aanpassingen aan de woning moeten worden gedaan.

Duurzaam Wonen verrichtte dit grootschalig onderzoek naar verwarming, water- en energiebesparing, ventilatie en isolatie in samenwerking met Rutger de Haan. In het onderzoek zijn 4.075 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd, representatief voor de Nederlandse bevolking.

Nu in LED Magazine

december 2020

Lightronics pakt draad weer op na verwoestende brand: ‘Ik zag mijn levenswerk in rook opgaan’ John de Joode nieuwe president ELEA: ‘We zijn het belang van de kwaliteit van licht uit het oog verloren tijdens de...
Vacatures
Internova Professional Lighting BV zoekt:

Marketing & Sales medewerker

Als  Marketing & Sales medewerker  in ons jonge team voeg jij waarde toe aan de manier waarop wij ons als organisatie profileren naar de buitenwereld. Je houdt je bezig met het complete marketing pakket binnen Internova, van het...
32-40 uur - Breda, 4838GZ, 0765205566
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!