LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TrendForce: waarde led-markt stijgt in 2021 naar 16.531 miljard dollar
© Current

TrendForce: waarde led-markt stijgt in 2021 naar 16.531 miljard dollar

Marktonderzoeksbureau TrendForce voorspelt dat de waarde van de totale led-markt dit jaar stijgt naar 16.531 miljard dollar. De negatieve impact van de coronapandemie zal gedurende het jaar afnemen.

De onderzoekers verwachten dat de vraag naar automotive led’s, videowalls en verlichting zich zal herstellen en ook de vraag naar mini-led’s zal een grote vlucht nemen. Daarnaast zullen de vraag naar tuinbouwverlichting en de uv-led-markt snel blijven groeien.

TrendForce heeft voor 7 belangrijke toepassingen een voorspelling gedaan.

  • Medium- en Large-sized Backlight: Met de toename van tv- en monitor-zendingen bedroeg de marktwaarde van dit led-segment in 2020 1.396 miljard dollar.
  • Videowalls: de vraag naar commerciële leasing, sportlocaties, zakelijke vergaderruimten en digitale buitendisplays zal geleidelijk herstellen in 2021. Grondstoffenschaarste en prijsstijging hebben invloed gehad op de voorraden in het eerste kwartaal van dit kalenderjaar.
  • Mini-led’s: gedreven door merkfabrikanten als Apple, Samsung en LG, zal de marktwaarde van mini-led’s volgens de marktonderzoekers in 2021 2,4 keer zo hoog zijn.
  • Automotive verlichting en displays: de wereldwijde vraag naar led vanuit de automobielmarkt is volgens TrendForce volledig hersteld sinds het vierde kwartaal van 2020. Fabrikanten hebben aangegeven dat er in de nabije toekomst mogelijk dubbele verkopen tegemoetgezien kunnen worden. Daarbij zullen ze hun beslissingen nemen in het licht van de werkelijke bestelhoeveelheid om zo ook de mogelijkheid van prijsverhogingen te creëren.
  • Algemene verlichting: na een aanzienlijke recessie in 2020, wordt verwacht dat de vraag op de markt voor led-verlichting zal toenemen naarmate de regeringen fiscale stimuleringsmaatregelen uitvoeren. Fabrikanten van led-packages hebben te maken met prijsstijgingen van materialen en hebben daarom de prijs van led-chips en led-verlichting verhoogd om de brutomarge te behouden.
  • Horticultural Lighting: volgens de analisten van TrendForce kende de vraag naar led-tuinbouwverlichting een snelle groei in 2020. Dit kwam doordat het telen van cannabis in Noord-Amerika is gelegaliseerd en de marktomvang van cannabis voor medicinaal en recreatief gebruik snel is toegenomen als gevolg van de COVID-19-pandemie. Bovendien oefent de coronapandemie een steeds duidelijkere invloed uit op de voedselvoorzieningsketen, wat bijdraagt aan een nieuwe ontwikkelingsronde voor het bouwen van verticale indoorboerderijen. De wereldwijde marktwaarde voor led-tuinbouwverlichting is in 2020 met 41 procent gestegen.
  • Onzichtbare led’s: de vraag naar uv C-led’s is explosief gegroeid als gevolg van het coronavirus. Volgens TrendForce zijn Chinese, Europese, Koreaanse en Japanse merken van plan om uv C-led’s in hun nieuwe huishoudelijke apparaten te introduceren. Tegelijkertijd krijgen uv C-led’s ook de kans om te worden geïntroduceerd in toepassingen voor stromend water, productiefaciliteiten en fabrieksautomatiseringstoepassingen.
Nu in LED Magazine

maart 2021

Techniek Nederland slaat handen ineen met hele lichtketen: nieuwe richtlijn gewenst voor realisatie eigentijdse lichtinstallaties Intelligente lamp voor ouderen en ouderenzorg: Nobi voorkomt en herkent val, alarmeert en maakt ook nog een praatje...
Vacatures
Gemeente Amersfoort ( via) Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Adviseur Openbare Verlichting (directievoerder)

Als Adviseur Openbare Verlichting ben jij samen met een collega, verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare verlichtingsinstallaties van de gemeente. We hebben het in Amersfoort over meer dan 30.000 lichtmasten. Met jouw kennis en...
Fulltime (40 uur) - Amersfoort
Glamox B.V. zoekt:

Lichtontwerper

Werken bij Glamox in Numansdorp ! Ter versterking van onze binnendienst zoeken wij een zelfstandige: Lichtontwerper Je voelt aan hoe eindgebruikers, architecten, adviseurs en installateurs in de utiliteit, gezondheidszorg en industrie...
Fulltime (40 uur) - Numansdorp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!