LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Afzetmarkt voor automotive led-verlichting groeit naar waarde van 3 miljard dollar
© Audi

Afzetmarkt voor automotive led-verlichting groeit naar waarde van 3 miljard dollar

De wereldwijde afzetmarkt voor automotive led-verlichting bereikt in 2021 een niveau van bijna 3 miljard Amerikaanse dollar. Dat voorspellen de analisten van marktonderzoeksbureau Trendforce.

De coronapandemie heeft een grote impact op de wereldwijde automarkt en beschadigde op zijn beurt de led-bedrijven die zich richten op de automotivemarkt. In de tweede helft van 2020 zorgde het geleidelijke herstel van de autoverkopen echter voor een opwaarts momentum bij de vraag naar automotive led-verlichting. De omzet kwam daardoor uit op 2.572 miljoen Amerikaanse dollar; een daling 3,7 procent op jaarbasis.

13,7 procent groei
Dit kalenderjaar zullen de verkopen voor automotive led-verlichting echter groeien met 13,7 procent tot een niveau van 2.926 miljoen Amerikaanse dollar. Dit is vooral te danken aan de toenemende vraag naar autokoplampen en displaypanelen. Aangezien autofabrikanten led-verlichtingsoplossingen blijven integreren in nieuwe automodellen, zal de penetratiegraad van led-verlichting in de automobielindustrie ook blijven stijgen.

TrendForce-analist Joanne Wu stelt dat OSRAM Opto Semiconductors, Nichia en Lumileds gemeten naar omzet van led-spelers in de automobielindustrie in 2020 nog altijd de top 3 vormen, met een gecombineerd marktaandeel van 71,9 procent.

Met name Europese en Amerikaanse autofabrikanten gaven de voorkeur aan de oplossingen van OSRAM voor hun hoogwaardige automodellen. Aan de andere kant zorgde de pandemie ervoor dat Japanse autofabrikanten hun activiteiten stopzetten, wat een directe impact had op de inkomsten en marktaandelen van de Japanse led-leveranciers Nichia en Stanley.

Nu in LED Magazine

maart 2021

Techniek Nederland slaat handen ineen met hele lichtketen: nieuwe richtlijn gewenst voor realisatie eigentijdse lichtinstallaties Intelligente lamp voor ouderen en ouderenzorg: Nobi voorkomt en herkent val, alarmeert en maakt ook nog een praatje...
Vacatures
DEKRA Certification B.V. zoekt:

Test Engineer Lighting

Wat ga je doen Elke dag ben je bezig om de nieuwste innovaties te toetsen. Dat is wat je gaat doen als Test Engineer. We nemen je mee in de wondere wereld van Consumer Safety binnen de DEKRA organisatie. Binnen Consumer Safety werken wij met...
Fulltime (40 uur) - Meander 1051, 6825 MJ Arnhem
Glamox B.V. zoekt:

Lichtontwerper

Werken bij Glamox in Numansdorp ! Ter versterking van onze binnendienst zoeken wij een zelfstandige: Lichtontwerper Je voelt aan hoe eindgebruikers, architecten, adviseurs en installateurs in de utiliteit, gezondheidszorg en industrie...
Fulltime (40 uur) - Numansdorp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!