LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Zoetermeer blijft verduurzamen met led-verlichting
© Saled

Gemeente Zoetermeer blijft verduurzamen met led-verlichting

Gemeente Zoetermeer heeft weer een deel van de openbare verlichting laten vervangen door led-verlichting. De gemeente heeft gekozen voor retrofitverlichting van led-leverancier Saled.

De Zuid-Hollandse gemeente is al enige tijd bezig met verduurzamen. Elk jaar wordt er een ander gedeelte van de openbare ruimte opgepakt en vervangen door led-lampen.

Circulariteit
Gemeente Zoetermeer koos voor retrofitverlichting waarbij alleen de lichtbron vervangen wordt door led en het huidige armatuur behouden kan blijven. Circulariteit is een belangrijk aspect voor de gemeente en op deze manier wordt de levensduur van de armaturen optimaal benut.

Door de nieuwe led-verlichting gaat de gemeente 52 procent besparen op de energierekening. Er wordt nog een extra besparing gecreëerd door het uitschakelen van de conventionele (E)VSA. Dat is het (elektronisch) voorschakelapparaat; dit component zorgt ervoor dat verlichting opstart. Bij led-verlichting is dit niet meer nodig. Dit zorgt in de toekomst voor minder onderhoud aan de verlichting. De terugverdientijd voor gemeente Zoetermeer is minder dan 4 jaar.

De lampen zijn vervangen door PS-L, PS-C en PS-T led-verlichting. Dat betekent dat de huidige armaturen nog in uitstekende staat verkeerden en alleen de verlichting vervangen diende te worden. Vaak is het ombouwen van het armatuur volgens Saled sneller dan het plaatsen van een compleet nieuw armatuur.

Nu in LED Magazine

maart 2021

Techniek Nederland slaat handen ineen met hele lichtketen: nieuwe richtlijn gewenst voor realisatie eigentijdse lichtinstallaties Intelligente lamp voor ouderen en ouderenzorg: Nobi voorkomt en herkent val, alarmeert en maakt ook nog een praatje...
Vacatures
Gemeente Amersfoort ( via) Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Adviseur Openbare Verlichting (directievoerder)

Als Adviseur Openbare Verlichting ben jij samen met een collega, verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare verlichtingsinstallaties van de gemeente. We hebben het in Amersfoort over meer dan 30.000 lichtmasten. Met jouw kennis en...
Fulltime (40 uur) - Amersfoort
Glamox B.V. zoekt:

Lichtontwerper

Werken bij Glamox in Numansdorp ! Ter versterking van onze binnendienst zoeken wij een zelfstandige: Lichtontwerper Je voelt aan hoe eindgebruikers, architecten, adviseurs en installateurs in de utiliteit, gezondheidszorg en industrie...
Fulltime (40 uur) - Numansdorp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!