LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Business Climate Index LightingEurope: verlichtingsmarkt stabiliseert en trekt aan
© LEDVANCE

Business Climate Index LightingEurope: verlichtingsmarkt stabiliseert en trekt aan

De verlichtingsmarkten in Europa stabiliseren zich en sommige daarvan trekken aan. Dat blijkt uit de nieuwste editie van de Business Climate Index (BCI) van de Europese lichtkoepel LightingEurope.

De Business Climate Index van LightingEurope biedt een overzicht van trends in verschillende Europese markten en stelt brancheverenigingen in staat te benchmarken met andere landen en markten.

Omzetverandering
Bedrijven wordt voor de index gevraagd om een ​​schatting te maken van de totale omzetverandering in het huidige semester ten opzichte van het vorige, evenals het percentage van de omzet gegenereerd door export en door led-producten. De eerste enquête voor de index vond vlak voor de start van de coronacrisis plaats en nu zijn de resultaten van de derde enquête gepresenteerd die plaats heeft gevonden in de maand februari.

Lockdownbeleid
De gegevens zijn gestructureerd in verlichtingstoestellen binnenshuis, verlichtingstoestellen buitenshuis, lichtbronnen – zowel conventioneel als led – en drivers en componenten. De laatste enquête wijst op een algemene trend dat de markt zich stabiliseert in de tweede helft van 2020 en in sommige landen aantrekt. Een negatieve trend zet zich voort in binnenverlichtingsprojecten – hotels, winkelcentra, kantoren, et cetera – terwijl de markt voor buitenverlichting zich beter herstelt. ‘Het beeld verschilt van land tot land en we nemen aan dat dit verband moet houden met een verschillend COVID-19-lockdownbeleid, toegepast in heel Europa en de impact op de markt’, aldus LightingEurope.

Pandemie onder controle
De prognose voor 2021 hangt af van hoe snel regeringen in staat zullen zijn om de pandemie onder controle te krijgen zonder een lockdown, over het algemeen is het beeld licht positief. ‘Andere sectoren van de elektrotechnische industrie maken vergelijkbare trends door’, besluit LightingEurope.

Nu in LED Magazine

maart 2021

Techniek Nederland slaat handen ineen met hele lichtketen: nieuwe richtlijn gewenst voor realisatie eigentijdse lichtinstallaties Intelligente lamp voor ouderen en ouderenzorg: Nobi voorkomt en herkent val, alarmeert en maakt ook nog een praatje...
Vacatures
DMLUX zoekt:

Accountmanager (New Business)

DMLUX is een gespecialiseerd Nederlands producent en handelsbedrijf en levert sinds 2000 kwalitatieve verlichtingsproducten. Wij hebben zelf controle over de productie, verscheping en distributie. We hanteren hoge kwaliteitsstandaarden om onze...
Fulltime (40 uur) - Apeldoorn
DEKRA Certification B.V. zoekt:

Test Engineer Lighting

Wat ga je doen Elke dag ben je bezig om de nieuwste innovaties te toetsen. Dat is wat je gaat doen als Test Engineer. We nemen je mee in de wondere wereld van Consumer Safety binnen de DEKRA organisatie. Binnen Consumer Safety werken wij met...
Fulltime (40 uur) - Meander 1051, 6825 MJ Arnhem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!