LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LightingEurope publiceert derde versie van guidelines voor Ecodesign en energielabels
© Vanderwolfimages | Dreamstime.com

LightingEurope publiceert derde versie van guidelines voor Ecodesign en energielabels

LightingEurope heeft de derde versie van haar richtlijnen over de Europese regelgeving voor ecologisch ontwerp (Ecodesign) en energielabels (Energy Labelling) gepubliceerd. Ze zijn kosteloos te downloaden.

LightingEurope vertegenwoordigt de belangen van de lichtbedrijven in Europa. Eind 2019 publiceerde het 2 guidelines: New Regulations on Ecodesign en Energy Labelling Impact Lighting Products. Hiermee wil de koepelorganisatie de lichtsector grip bieden op nieuwe regelgeving die een majeure impact heeft op alle partijen die lichtproducten op de Europese markt brengen.

Omnibus-amendement
​Deze nieuwe herziene, en derde, versie van de guidelines behandelt de wijzigingen die zijn geïntroduceerd door het Omnibus-amendement dat op 26 februari 2021 is aangenomen door de Europese Commissie en waarmee kleine technische aspecten van verscheidene wetteksten zijn gecorrigeerd. 

LightingEurope heeft de tekst in sommige secties van de guideline bijgewerkt om haar kennis over de interpretatie en toepassing van bepaalde vereisten weer te geven. De documenten bevatten de ervaring die de leden en medewerkers van de koepel hebben, zowel met toezichthouders als tussen bedrijven binnen de werkgroepen. 

Pictogrammen vervangbare lichtbron
LightingEurope meldt verder dat de pictogrammen voor vervangbare lichtbronnen en vervangbare voorschakelapparatuur op aanvraag beschikbaar zijn. De LightingEurope-pictogrammen kunnen door elk bedrijf gratis worden gebruikt om te voldoen aan de informatieverplichtingen over de vervangbaarheid van lichtbronnen en afzonderlijke voorschakelapparatuur.

De guidelines zijn gratis te bekijken en te downloaden voor bij LightingEurope aangesloten bedrijven en overheidsinstanties. Ze zijn ook gratis voor leden van een bij LightingEurope aangesloten nationale lichtassociatie. 

Nu in LED Magazine

maart 2021

Techniek Nederland slaat handen ineen met hele lichtketen: nieuwe richtlijn gewenst voor realisatie eigentijdse lichtinstallaties Intelligente lamp voor ouderen en ouderenzorg: Nobi voorkomt en herkent val, alarmeert en maakt ook nog een praatje...
Vacatures
DMLUX zoekt:

Lichtadviseur Projecten

DMLUX is een gespecialiseerd Nederlands producent en importeur en levert sinds 2000 kwalitatieve verlichtingsproducten. Wij hebben zelf controle over de productie, verscheping en distributie. We hanteren hoge kwaliteitsstandaarden om onze klanten...
32-40 uur - Apeldoorn ( 7324AT, 200)
Sylvania Lighting Nederland Via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst & Lighting Designer

Sylvania Lighting is op zoek naar een medewerker verkoopbinnendienst die wil doorgroeien naar een bredere functie waarin zowel de commerciële binnendiensttaken alsook het uitwerken van verlichtingsprojecten behoort. Of, je bent een Lighting...
Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!