LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Noors Miljøgartneriet start met jaarrond tomaten en pepers kweken onder led-lampen
© Signify

Noors Miljøgartneriet start met jaarrond tomaten en pepers kweken onder led-lampen

Door nieuwe led-belichting van Signify kunnen in Noorwegens grootste kas jaarrond meer tomaten en pepers worden geteeld. Miljøgartneriet neemt hiertoe led-verlichting van Signify in gebruik.

Miljøgartneriet, de grootste kwekerij van Noorwegen, zet samen met partner LOG en led-tuinbouwbelichting van Signify de eerste stappen om jaarrond lokaal tomaten en pepers te telen onder led-lampen.

Duizenden kilometers
Noorse consumenten eten momenteel groenten en fruit die duizenden kilometers hebben afgelegd vanuit Zuid-Europa voordat ze in Noorse winkels in het schap belanden. De grote hoeveelheid geïmporteerd voedsel veroorzaakt een grotere ecologische voetafdruk vergeleken met lokaal verbouwde gewassen. Nu zet Miljøgartneriet, de grootste kwekerij van Noorwegen, samen met partner LOG en led-tuinbouwbelichting van Signify de eerste stappen om de reisafstand te verkorten door jaarrond lokaal tomaten en pepers te telen onder led-lampen.

Lokale productie verhogen
Het doel is om de mogelijkheden voor lokale productie te verhogen en de klimaatimpact te verkleinen die veroorzaakt wordt door het invoeren van buitenlandse voedselproducten. Signify heeft Philips Horti LED-lampen geleverd voor de kas van 7 hectare in Naerbø, in Rogaland. Met led-belichting krijgt Miljøgartneriet de beste omstandigheden in de kas die mogelijk zijn. Dit is belangrijk omdat de belichting van invloed is op de fotosynthese van de planten. De juiste belichting is essentieel voor hoe goed de planten groeien en bloeien. Signify heeft jarenlang onderzoek gedaan naar belichting en planten en heeft de lichtrecepten bepaald voor tomaten, pepers en andere vruchten en groenten. Miljøgartneriet kan de planten daarom op elk moment voorzien van het juiste lichtspectrum en de juiste lichtsterkte. Op die manier kan het bedrijf de groei en planning regelen en bovenal de productiviteit verhogen.

Miljøgartneriet begint met 1 hectare tomaten en 0,4 hectare pepers, maar is van plan dit uiteindelijk uit te breiden. De groenten worden al in de lente van 2021 geoogst. De Noorse tomaten en pepers worden vervolgens naar winkels overal in Noorwegen gestuurd.

Nu in LED Magazine

maart 2021

Techniek Nederland slaat handen ineen met hele lichtketen: nieuwe richtlijn gewenst voor realisatie eigentijdse lichtinstallaties Intelligente lamp voor ouderen en ouderenzorg: Nobi voorkomt en herkent val, alarmeert en maakt ook nog een praatje...
Vacatures
DMLUX zoekt:

Accountmanager Midden-West Nederland

Account manager – Midden-West Nederland 38 uur DMLUX is een gespecialiseerd Nederlands producent en importeur en levert al sinds 2000 kwalitatieve verlichtingsproducten. Wij hebben zelf controle over de productie, verscheping en...
32-40 uur - Apeldoorn
DMLUX zoekt:

Accountmanager Midden-West Nederland

Wie zijn wij? DMLUX is een gespecialiseerd Nederlands producent en importeur en levert al sinds 2000 kwalitatieve verlichtingsproducten. Wij hebben zelf controle over de productie, verscheping en distributie. We hanteren hoge...
32-40 uur - Apeldoorn ( 7324AT, 200)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!