LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Signify lanceert nieuwe verlichting op zonne-energie voor snellere groei vissen
© Signify

Signify lanceert nieuwe verlichting op zonne-energie voor snellere groei vissen

Signify heeft nieuwe kweeklampen op zonne-energie van Philips onthuld die helpen bij het optimaliseren van de landbouw in vijvers. Het spectraal licht is speciaal ontworpen voor een groot aantal vissoorten.

De groeilampen stellen viskwekers in staat de productiviteit en efficiëntie te verhogen. Onderzoek door de Zuid-Chinese Landbouwuniversiteit in een proef op commerciële grootte bij een tilapiakwekerij met 60 armaturen in een vijver van 7.000 vierkante meter bevestigde een toename van 10 procent in visgroei en een afname van 10 procent in voerconversie (FCR), wat betekent dat viskwekers minder voer nodig hebben per kilo vis.
 
Tilapiaboerderij
Op basis van een eerdere studie in samenwerking met de Ocean University of Shanghai, die vergelijkbare resultaten liet zien, is de South China Agricultural University de proef gestart in een livesetting. Deze nieuwe proef (red. uitgevoerd op de tilapiaboerderij in Taishan, Jiangmen, Guangdong in het zuiden van China) bewees volgens Signify de impact van de nieuwe vislichten.

De proef bevestigde een 10 procent verbeterde groei en vond een positief effect op de waterkwaliteit. De proef op commerciële grootte duurde 117 dagen en resulteerde in een extra oogst van 1.770 kilogram tilapia in vergelijking met de referentievijvers.
 
Doorbraak
​'Het was heel goed om te zien dat de resultaten die we verkregen in de laboratoriumtest in Shanghai konden worden herhaald in een echte landbouwsituatie in het zuiden van China. Dit is een doorbraak in de verbetering van de efficiëntie van de tilapiateelt', stelt Remco Lansbergen, general manager Aquaculture bij Signify.
 
De Philips solar fish light is eenvoudig te installeren en er is slechts 1 armatuur nodig per 100 tot 150 vierkante meter vijveroppervlak. De armaturen, gelijkmatig verdeeld in de vijver, zijn met een touw aan de middenlijn of aan elkaar vastgemaakt om ze op hun plaats te houden. De beste werking wordt bereikt met schone zonnepanelen en led-unit.

Nu in LED Magazine

maart 2021

Techniek Nederland slaat handen ineen met hele lichtketen: nieuwe richtlijn gewenst voor realisatie eigentijdse lichtinstallaties Intelligente lamp voor ouderen en ouderenzorg: Nobi voorkomt en herkent val, alarmeert en maakt ook nog een praatje...
Vacatures
Ecolight B.V. via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Accountmanager Lichttechniek en Noodverlichting Noordoost Nederland

Ecolight B.V. opgericht in 1994 te Breda, een van oorsprong Nederlandse fabrikant van Noodverlichting, maakt sinds 2011 deel uit van het Spaanse Technologie concern, Normagrup Technology S.A. De niet aflatende drang naar productverbetering,...
Fulltime (40 uur) - 8040 Zwolle
Opple Lighting Via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Regional Account Manager Lighting - Noord-West Nederland

Om de markt van Opple Lighting in Nederland verder te ontwikkelen zijn wij op zoek naar een:  Regional Account Manager Lighting - Noord-West Nederland. Ben jij die enthousiaste sales professional die met veel drive en passie de bestaande...
Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!