LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Haarlemmermeer gaat openbare verlichting vervangen
© Schréder

Gemeente Haarlemmermeer gaat openbare verlichting vervangen

Gemeente Haarlemmermeer gaat haar openbare verlichting vervangen. De gemeente zet hiermee een grote stap op het gebied van duurzaamheid. Samen met aannemersbedrijf Heijmans verzorgt Schréder de realisering.

De aanbesteding voor het project werd begin oktober 2020 gepubliceerd, 7 aannemers hebben zich ingeschreven.

Doorslag
Heijmans is uiteindelijk op basis van prijs en EMVI, de economisch meest voordeligste inschrijver gebleken en heeft de opdracht begin dit jaar ontvangen.

Schréder werd aanbevolen op basis van goede kwaliteit van de armaturen en lichtniveaus. In het ingediende plan van aanpak lag de focus op dienstverlening gebaseerd op verkeersmaatregelen, vervanging en voorbereiding. Dit resulteerde in de hoogste beoordeling en gaf de doorslag.

Ruim 10.000 nieuwe armaturen
De gemeente Haarlemmermeer laat de huidige, conventionele straatverlichting vervangen door dimbare led-verlichting. Het gaat om ruim 10.000 armaturen.

De gemeente Haarlemmermeer is al een aantal jaren bezig met het vervangen en zet hiermee in op de verduurzaming van de openbare verlichting. Uniformiteit in de armaturen en het voorkomen van verschillen in verlichtingsniveau is van belang. Net als de beeldkwaliteit ten aanzien van de vormgeving. Verder wil de gemeente voorkomen dat er te veel verschillende armatuursoorten worden toegepast, zodat defecte armaturen vanuit voorraad snel en eenvoudig vervangen kunnen worden.

3.000 kelvin
Bij de vervanging wordt led-verlichting toegepast met een lichtkleur van circa 3.000 kelvin. Het verlichtingsniveau moet voldoen aan de richtlijnen van de ROVL (NPR13201), maar wordt in de nachtelijke uren gedimd. Het grote voordeel van het toepassen van de dimfunctie is dat het veel energie en stroomkosten bespaart.

In totaal heeft gemeente Haarlemmermeer zo’n 44.500 armaturen in beheer. Bij dit project worden ruim 10.000 nieuwe armaturen geïnstalleerd. Schréder levert de volgende armaturen: 1106 TECEO S (5244), 610 TECEO S (5118), 4159 TECEO GEN2 1 en 5033 KIO LED. Alle nieuwe armaturen zijn voorzien van Zhaga-connectoren.

Deze armaturen passen bij de doelstellingen van de gemeente. De TECEO is het hulpmiddel voor het verbeteren van de verlichtingsniveaus, het realiseren van energiebesparingen en het verminderen van de ecologische voetprint. De KIO LED is een voor de hand liggende keuze door zijn lage energieverbruik, kwaliteit, vormgeving en visuele comfort voor voetgangers, fietsers en automobilisten.

Nu in LED Magazine

maart 2021

Techniek Nederland slaat handen ineen met hele lichtketen: nieuwe richtlijn gewenst voor realisatie eigentijdse lichtinstallaties Intelligente lamp voor ouderen en ouderenzorg: Nobi voorkomt en herkent val, alarmeert en maakt ook nog een praatje...
Vacatures
MEGAMAN zoekt:

Accountmanager LED Verlichting

MEGAMAN behoort al sinds 1994 tot één van de meest toonaangevende bedrijven in LED technologie. Met een breed assortiment professionele en consument gerichte verlichting op TOP niveau bediend MEGAMAN haar klanten wereldwijd. Megaman...
Fulltime (40 uur) - Almere, 1355 EA, 9
Glamox Via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Salesmanager Glamox Nederland & België

Ben jij een inspirerende en kundige salesmanager die relaties en accountmanagers kan enthousiasmeren? Heb je affiniteit in de projectverlichting en daarnaast de juiste competenties om leiding te kunnen geven? Lees dan snel verder! Takenpakket...
Fulltime (40 uur) - Numansdorp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!