LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Gemeente Leiden en Uniper verlichten 80 meter hoge schoorsteen
© Jaysi | Dreamstime.com

Gemeente Leiden en Uniper verlichten 80 meter hoge schoorsteen

De gemeente Leiden en Uniper gaan de 80 meter hoge schoorsteen van Uniper aan de Langegracht weer verlichten. Er zijn led-spots geplaatst op het dak van de Uniper-centrale.

Het plan is om op de schoorsteen in kleur te projecteren welke windkracht het is. Op de Langegrachtzijde van de schoorsteen van Uniper is straks een gekleurde tekst te zien. De geprojecteerde tekst verandert in kleur afhankelijk van de windkrachtsterkte. De toren wordt vanaf één kant verlicht om ‘lichtvervuiling’ te voorkomen.

Windmeter
De led-spots staan op het dak van de Uniper-centrale en reageren op de windkracht via een windmeter. De projectie is zichtbaar vanaf het centrum van de stad. Naar verwachting is het lichtkunstwerk vanaf eind juni 2021 te zien.

De projectie is zichtbaar vanaf het moment dat de straatverlichting ’s avonds aangaat tot 24.00 uur ‘s nachts. Om te voorkomen dat de schommelingen in windkracht zorgen voor een grote afwisseling in kleur, verandert de kleur (pas) na minimaal 15 minuten.

4 projectiespots
Vanaf de Langegrachtzijde van de toren wordt de schoorsteen verlicht met 4 projectiespots. Deze led-spots staan op het dak van de Uniper-centrale en reageren op de windkracht via een windmeter. Door gebruik te maken van led en de GOBO-projectietechniek is er geen strooilicht en kan de lichtstraal precies worden gericht, zodat lichtvervuiling (licht op plekken waar je het niet wil hebben) minimaal is. 

Er is ook rekening gehouden met de natuur. De quickscan flora en fauna die is uitgevoerd, gaf groen licht voor deze manier van verlichten. De definitieve kleuren van het licht worden bepaald tijdens de installatie. De kleur blauw wordt niet gebruikt, deze zou vleermuizen kunnen hinderen.

Nu in LED Magazine

juni 2021

Praktijkrichtlijn daglicht in gebouwen in de maak: ‘NEN-EN 17037 slaat brug tussen de bouwkolom en lichtspecialisten’ Gunneman: lichttoepassing in extreme en veeleisende omstandigheden | ‘In het lichtplan 2.0 komen kwaliteit...
Vacatures
Axioma (Ridi Group) via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst lichttechniek

Door het groeiende succes wenst Axioma BV haar team te versterken met een (m/v):  Commercieel (Technisch) Medewerker Binnendienst (IJsselstein). Na een interne opleiding ben je verantwoordelijk voor het klantenbeheer van de Nederlandse...
Fulltime (40 uur) - Middenweg 14, 3401 MB IJsselstein
Sylvania Lighting Nederland Via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Area Sales Manager Lighting regio Zuid Nederland

Sylvania Lighting Nederland is op zoek naar een area manager die het sales team komt versterken. Het werkgebied bestaat uit Zuid Limburg en Oost Brabant. Je bent verantwoordelijk voor alle relaties en activiteiten in je regio. De doelgroepen...
Fulltime (40 uur) - Venlo / Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!