LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederland en Taiwan bundelen krachten in onderzoek fotonica

Nederland en Taiwan bundelen krachten in onderzoek fotonica

Nederland en Taiwan kunnen via een nieuw samenwerkingsprogramma de krachten bundelen rond fotonica; een technologie die wordt toegepast in tal van producten, zoals in camera's van mobiele telefoons en verlichting.

Gezamenlijk onderzoek moet leiden tot fotonische innovaties die bijdragen aan economische kansen voor maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) stelt samen met de wetenschapsfinancier uit Taiwan 3 miljoen euro beschikbaar en faciliteert matchmaking-activiteiten om consortia te vormen.

Belangrijke sleuteltechnologie
Fotonische oplossingen zijn het antwoord op groeiende behoeften op het gebied van communicatie, voedselproductie, wooncomfort en gezondheid. Niet voor niets wordt fotonica gezien als een van de belangrijke sleuteltechnologieën voor de toekomst. Nederland heeft een sterke positie op het gebied van fotonica. Ook Taiwan besteedt veel onderzoekscapaciteit aan dit vakgebied en heeft een uitstekende positie op het gebied van de productie van halfgeleiders.

Sterke banden onderzoek en bedrijfsleven
Nederland en Taiwan kunnen van elkaars sterke punten profiteren door hun krachten te bundelen in publiek-private samenwerkingsverbanden. Het programma Consortia in fotonica (Taiwan) beoogt een impuls te geven aan het fotonicaonderzoek in beide economieën. NWO en de Taiwanese wetenschapsfinancier MOST investeren in onderzoek waarin bestaande en nieuw te vormen consortia kunnen voortbouwen op de reeds bestaande sterke banden in onderzoek en bedrijfsleven.

Call for proposals
De call for proposals is een van de missiegedreven calls van het financieringsprogramma van het Kennis- en Innovatieconvenant (KIC). Gezamenlijk onderzoek moet leiden tot innovaties in fotonica. Binnen deze call is een budget van 3 miljoen euro beschikbaar, waarbij per project aan Nederlandse zijde maximaal 750.000 euro kan worden aangevraagd. De deadline voor het indienen van volledige aanvragen is 9 november 2021. Een eerste virtueel matchmaking-event voor deze call zal plaatsvinden in juni.

Nu in LED Magazine

juni 2021

Praktijkrichtlijn daglicht in gebouwen in de maak: ‘NEN-EN 17037 slaat brug tussen de bouwkolom en lichtspecialisten’ Gunneman: lichttoepassing in extreme en veeleisende omstandigheden | ‘In het lichtplan 2.0 komen kwaliteit...
Vacatures
Gemeente Amersfoort ( via) Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Adviseur Openbare Verlichting

Als  Adviseur Openbare Verlichting  ben jij samen met een collega, verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de openbare verlichtingsinstallaties van de gemeente. We hebben het in Amersfoort over meer dan 30.000 lichtmasten. Met jouw...
Fulltime (40 uur) - Amersfoort
Sylvania Lighting Nederland Via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Area Sales Manager Lighting regio Zuid Nederland

Sylvania Lighting Nederland is op zoek naar een area manager die het sales team komt versterken. Het werkgebied bestaat uit Zuid Limburg en Oost Brabant. Je bent verantwoordelijk voor alle relaties en activiteiten in je regio. De doelgroepen...
Fulltime (40 uur) - Venlo / Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!