LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sibelga onthult in Sint-Pieters-Woluwe straatlantaarns met laadpalen
© Sibelga

Sibelga onthult in Sint-Pieters-Woluwe straatlantaarns met laadpalen

De Brusselse netbeheerder Sibelga heeft de eerste laadpalen voor elektrische voertuigen op openbareverlichtingspalen onthuld. In Sint-Pieters-Woluwe zijn de eerste exemplaren geplaatst.

Het eerste openbaar laadstation zag zo het daglicht aan de Charles Thielemanslaan. Het laadstation aan de Charles Thielemanslaan is uitgerust met een laadpaal van 7,4 kilowatt. Dat komt overeen met een laadsnelheid van 20 kilometer in amper 30 minuten. Het is mogelijk om het oplaadniveau van het voertuig continu te raadplegen via een specifieke applicatie: cityev.app. De initiatiefnemer van dat project is Alexandre Pirson, schepen van Digitale Transitie en Mobiliteit, in nauwe samenwerking met Sibelga.

Kosten gedrukt
Laadpalen voor elektrische voertuigen installeren op palen voor de openbare verlichting is volgens Sibelga een goed idee om meer dan één reden. Door voor de plaatsing van laadpalen gebruik te maken van de openbareverlichtingspalen, kunnen de kosten worden gedrukt. Het is bijvoorbeeld niet meer nodig om bijkomende supports op de openbare weg te plaatsen. De paal die op de infrastructuur van het verlichtingstoestel steunt, is bovendien beter beschermd tegen schade door externe factoren. Dat kan de structuur ervan verlichten en de kostprijs verlagen.

Aanwezigheid stadsmeubilair beperkt
Dankzij die oplossing kan de aanwezigheid van stadsmeubilair in de openbare ruimte worden beperkt. De infrastructuur die al op de openbare weg aanwezig is, wordt namelijk voor meerdere doeleinden gebruikt. Dat is een verbetering op verkeersvlak.

Het doel is 11.000 laadpalen in de publieke ruimte installeren tegen 2035. Met de veralgemening van de vernieuwende oplossing kan die doelstelling worden verwezenlijkt.

Nu in LED Magazine

juni 2021

Praktijkrichtlijn daglicht in gebouwen in de maak: ‘NEN-EN 17037 slaat brug tussen de bouwkolom en lichtspecialisten’ Gunneman: lichttoepassing in extreme en veeleisende omstandigheden | ‘In het lichtplan 2.0 komen kwaliteit...
Vacatures
LUMINAID Via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Vacature Medior Accountmanager Industriële Verlichting

Vacature  Medior Accountmanager Industriële Verlichting Groei je mee met Nederlands meest veelbelovende producent van LED verlichting?   DIT IS LUMINAID Onze passie is licht. Vanuit die passie zijn wij ervan...
Fulltime (40 uur) - Nederland
ETAP Lighting Nederland Via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Accountmanager bij ETAP Lighting regio Amsterdam

ETAP geeft vorm aan de verlichting van de toekomst. Wij ontwikkelen kwalitatief hoogstaande verlichtingsoplossingen voor professionele omgevingen. Hierbij gaan we volledig meedenken met onze klanten voor wat betreft verlichting, noodverlichting,...
Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!