LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Signify lanceert Philips Hue app 4.0 als basis voor toekomst slimme verlichting
© Signify

Signify lanceert Philips Hue app 4.0 als basis voor toekomst slimme verlichting

Signify heeft de 4e generatie van de Philips Hue-app gelanceerd. De fabrikant stelt hiermee opnieuw de gebruikservaring van miljoenen gebruikers wereldwijd te verbeteren. De app is vanaf de basis opnieuw opgebouwd.

De app is ontworpen als het fundament voor de toekomst van slimme verlichting. Nieuwe technologieën verbeteren de prestaties van de app, zowel wat betreft de algemene functionaliteit als de communicatie met slimme verlichtingssystemen, terwijl ze ook een intuïtieve en verbeterde gebruikservaring bieden.

In één oogopslag                                                                                                                                                                                                     De transformatie van de app is zichtbaar zodra het vernieuwde tabblad Home wordt geopend. In dit tabblad kunnen gebruikers nu al hun lampen en scènes in één oogopslag zien met Tile View. Hierdoor is het mogelijk om snel lampen te bedienen en scènes in te stellen zonder tussen verschillende schermen te moeten navigeren. Het tabblad Home in de nieuwe app bevat ook een Hue-scènegalerij, waarmee gebruikers gemakkelijk de collectie Philips Hue-scènes, ontwikkeld door verlichtingsexperts, kunnen ontdekken en bekijken. Een andere toevoeging aan het tabblad Home is de veelgevraagde mogelijkheid om snel tussen meerdere Hue Bridges te schakelen. Gebruikers die verschillende huizen in dezelfde app hebben, of aparte Hue Bridges voor verschillende delen van het huis, kunnen hun slimme verlichting nu nog sneller bedienen. 

Automatiseringen
In de nieuwe app zullen gebruikers in plaats van routines voortaan automatiseringen instellen. Het vroegere tabblad Routines is vervangen door het nieuwe tabblad Automatiseringen, dat meer geavanceerde opties voor maatwerk biedt, zodat gebruikers hun slimme verlichting gemakkelijk kunnen personaliseren.

Een van de meest gevraagde en verwachte updates is nu ook beschikbaar: multi-user geofencing. Bij gebruik van een Coming home- of Leaving home-automatisering controleert de Hue-app nu of er iemand anders thuis is voordat de automatisering wordt uitgevoerd. Dus wanneer de persoon die de automatisering bedient het huis verlaat, zullen eventuele huisgenoten die ook de Hue-app gebruiken en nog thuis zijn niet in het donker worden achtergelaten.

Ten slotte is de werking van automatiseringen op basis van zonsondergang en zonsopgang in de app verbeterd.

Aanpasbaarheid
In de Hue-app van de vierde generatie zijn meer dan 100 grote en kleine verbeteringen in het ontwerp aangebracht. Het resultaat is een app die gemakkelijker en aangenamer is in het dagelijks gebruik. De instellingen voor lampen, kamers en zones kunnen nu bijvoorbeeld worden geconfigureerd in elke sectie van het tabblad Home. Als men een nieuwe Hue-lamp wil toevoegen aan een kamer, kan dit voortaan vanuit het tabblad Kamer zelf, maar ook via Instellingen.

Het organiseren van Entertainmentruimten is ook eenvoudiger met een nieuwe set-up in een overzichtelijke 2.5D-weergave om de exacte locatie en hoogte van de lampen te bepalen. Om het nog eenvoudiger te maken, veranderen de lampen in de set-up van kleur zodat gebruikers precies weten naar welke lampen ze verwijzen.

Zomer 2021
Signify heeft al aangekondigd dat er een update komt van de nieuwe Hue-app met dynamische scènes die in de zomer van 2021 wordt gelanceerd. Met deze functie zal elke lamp in een kamer of zone langzaam overgaan in de verschillende kleuren van de dynamische scène. In plaats van dat elke lamp slechts in één kleur blijft, introduceren dynamische scènes een nieuw niveau van lichteffecten.

De nieuwe Philips Hue-app is te downloaden in de App Store en de Google Play Store. De app wordt vanaf 11 juni automatisch bijgewerkt voor huidige gebruikers van de Philips Hue-app via de App Store en de Google Play Store. Wanneer gebruikers de nieuwe app voor het eerst openen, worden ze begeleid bij het overbrengen van hun huidige instellingen, lichtscènes en routines naar de app. Tijdens dit proces krijgen ze informatie over de nieuwe functies en wijzigingen van de app.

Nu in LED Magazine

juni 2021

Praktijkrichtlijn daglicht in gebouwen in de maak: ‘NEN-EN 17037 slaat brug tussen de bouwkolom en lichtspecialisten’ Gunneman: lichttoepassing in extreme en veeleisende omstandigheden | ‘In het lichtplan 2.0 komen kwaliteit...
Vacatures
Axioma (Ridi Group) via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst lichttechniek

Door het groeiende succes wenst Axioma BV haar team te versterken met een (m/v):  Commercieel (Technisch) Medewerker Binnendienst (IJsselstein). Na een interne opleiding ben je verantwoordelijk voor het klantenbeheer van de Nederlandse...
Fulltime (40 uur) - Middenweg 14, 3401 MB IJsselstein
Sylvania Lighting Nederland Via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst lichttechniek

Sylvania Lighting is op zoek naar een medewerker verkoopbinnendienst die wil doorgroeien naar een bredere functie waarin zowel de commerciële binnendiensttaken alsook het uitwerken van verlichtingsprojecten behoort. Of, je bent een Lighting...
Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!