LED Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het LED Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
LightingEurope roept EU op om ambitieniveau Digital Services Act te handhaven
© Vanderwolfimages | Dreamstime.com

LightingEurope roept EU op om ambitieniveau Digital Services Act te handhaven

LightingEurope roept de EU op om het ambitieniveau te handhaven dat is vastgelegd in het conceptrapport voor de Digital Services Act van Europarlementariër Schaldemose en niet-conforme lichtproducten uit te bannen.

De Digital Services Act is een wetsvoorstel uitgewerkt door de Europese Commissie dat tot doel heeft het juridische kader van de Europese Unie (EU) voor elektronische handel te actualiseren. De e-commercerichtlijn werd 20 jaar geleden opgesteld, tegenwoordig vertegenwoordigt e-commerce een substantiële markt die nog meer is gegroeid met de huidige pandemie. Dat rechtvaardigt een actualisering.

Eind 2021 standpunt
De Europese Commissie heeft afgelopen december om die reden het concept van de Digital Services Act gepubliceerd. Het Europees Parlement en de Europese Raad zullen naar verwachting eind 2021 een beslissing nemen.

Europarlementariër Schaldemose, rapporteur in de Commissie Interne Markt (IMCO) van het Europees Parlement, publiceerde aan het begin van deze maand haar conceptrapport.

Aansprakelijkheid
‘De verwachting van de Europese verlichtingsindustrie is dat de EU eindelijk de ongecontroleerde beschikbaarheid van niet-conforme producten online aanpakt en duidelijk de aansprakelijkheid toewijst aan een marktdeelnemer binnen het EU-rechtsgebied’, stet Ourania Georgoutsakou, secretaris-generaal van LightingEurope. ‘We verwelkomen de voorstellen van Europarlementariër Schaldemose om eindelijk deze juridische leemte te dichten, waar de ontwerptekst van de Europese Commissie niet op inging. Online beschikbare producten moeten aan alle EU-regels voldoen. Het EU-rechtskader moet voorkomen dat niet-conforme producten op de lijst worden geplaatst en/of opnieuw worden vermeld en beschikbaar worden gesteld aan EU-klanten’.

LightingEurope roept leden van het Europees Parlement en de Raad op om dit ambitieniveau tijdens het onderhandelingsproces vast te houden. LightingEurope stelt de voorgestelde wijzigingen van de Digital Services Act te blijven beoordelen en haar technische expertise ter beschikking te stellen aan de EU om de nieuwe maatregelen vorm te geven en een eerlijk en effectief regelgevend en ondernemingsklimaat te creëren.

Nu in LED Magazine

juni 2021

Praktijkrichtlijn daglicht in gebouwen in de maak: ‘NEN-EN 17037 slaat brug tussen de bouwkolom en lichtspecialisten’ Gunneman: lichttoepassing in extreme en veeleisende omstandigheden | ‘In het lichtplan 2.0 komen kwaliteit...
Vacatures
DMLUX zoekt:

Lichtadviseur Projecten

DMLUX is een gespecialiseerd Nederlands producent en importeur en levert sinds 2000 kwalitatieve verlichtingsproducten. Wij hebben zelf controle over de productie, verscheping en distributie. We hanteren hoge kwaliteitsstandaarden om onze klanten...
32-40 uur - Apeldoorn ( 7324AT, 200)
Glamox Via Voltys Executive Search & Recruitment zoekt:

Salesmanager Glamox Nederland & België

Ben jij een inspirerende en kundige salesmanager die relaties en accountmanagers kan enthousiasmeren? Heb je affiniteit in de projectverlichting en daarnaast de juiste competenties om leiding te kunnen geven? Lees dan snel verder! Takenpakket...
Fulltime (40 uur) - Numansdorp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van LED Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!